Zatrzymywanie się wody w organizmie kobiety ciężarnej

po porodzie jak poszłam do toalety to myślałam że nie skończę sikać!

zatrzymanie sie wody w organizmie to przyczyna dlaczego puchły mi stopy. Ogólnie cała byłam spuchnięta i już w pierwszej dobie po porodzie to ze mnie zeszło.

u mnie póki co żadnej opuchlizny co mnie dziwi, bo i nie będąc w ciąży często w ciepłe dni puchły mi dłonie i stopy, a teraz wręcz odwrotnie - obrączka sama zlatuje mi z palca, a buty wszystkie luźne

Puchną mi głównie nogi ale też delikatnie ręce.

Jeszcze ciut przede mną do rozwiązania, ale nie mam problemów z opuchnięciami i podobnie teraz mi obrączka spada

u mnie nogi bardzo puchły zwłaszcza wtedy gdy było bardzo ciepło a tak to nie miałam wiekszych problemów z nogami

ja puchne cała… stopy i dłonie najgorzej

zrobiło się gorąco, u mnie bez zmian, jedynie po dłuższym spacerze stopy trochę puchną, ale zawsze tak miałam, wystarczy chłodna kąpiel i wraca do normy

pod koniec ciąży przeważnie dokucza opuchlizna szczególnie w upały

U mnie na początku ciąży było wszystko ok, ale odkąd jestem w III trymestrze, zaczęły mi nogi i ręce puchnąć. Obrączki nie wdzieje i większość butów też nie ubiorę:/ Chociaż piję dużo płyn ów.

mi puchly stopy

noo ja mocno miałam spuchnięte stopy pod koniec

ja dostałam buty na lato o rozmiar większe niż noszę, ale spadają ze mnie za każdym razem gdy patrzę czy już pasują, także nie jest źle. Oczywiście jak były upały i wyszłam na słońce i trochę dłużej pochodziła to puchły, ale po powrocie do domu wracały do swoich rozmiarów.

… jedna z trudnych dolegliwości.Proponuje odpoczywać z nogami uniesionymi w gorze.To działa!

mi nie puchły stopy :slight_smile:

mi do 36 tyg czyli do teraz jak jestem w ciąży to spuchły mi stopy tylko raz i mam nadzieję, ze więcej nie spuchną … ogólnie pije trochę więcej niż przed ciążą, ale nie wiele .

znam problem. faktycznie trzeba tego pilonować

u mnie póki co ok, mimo że piję sporo wody, bo mam problem z kolkami nerkowymi

Piję dużo, woda nie wiem chyba się jakoś znacznie nie zatrzymuje bo nie puchnę jakoś nadzwyczajnie.

ważne by nie zaterzymywała się woda w organioźmie bo wtedy człowiek bardzo tyje i puchną mu stopy