ale w sumie czemu?
ja uważam ze dzieci bez smoczkowe sobie zawsze znajda zamiennik;) jak bez smoczka to pieluszka albo coś innego ;)
ale w sumie czemu?
ja uważam ze dzieci bez smoczkowe sobie zawsze znajda zamiennik;) jak bez smoczka to pieluszka albo coś innego ;)
Aniss ja też tak uważam, jeżeli dziecko je potrzebuje to trzeba go dać. Moja zauważyłam, że w ciągu dnia coraz mniej go potrzebuje, za to buzia jej się nie zamyka od jej gadania:D
Mamy teraz z lovi, bardzo polecam jest mega przydatny :)
Moja rzadko ssie smoczek, mamy z Canpola, z lovi i nuka i w sumie to nie ma ulubionego. Czasem któryś ją uspokoja, a jak nie potrzebuje to jej nie daje.
U mnie córka potrzebuje teraz już tylko do spania więc myślę że to idealny moment żeby wziąć się za to żeby dziecko oduczyć od smoczka :)
U nas smoczki musza byc w zasiegu wzroku bo jak potrzeba to zaczyna sie szukanie a mala niby czesto go nie ma ale potrafi go gdzies trzachnac jak nikt nie widzi i patrzy jak leci;) ostatnio wyciagnelam stary smoczek z pod kanapy;)
U nas kroluja lovi ale z canpola tez ostatnio miala i byly ok;)
U nas też tak pocAtkowo było ale teraz przez dzień zaczęłam chować żeby trochę mniej było tego smoczka i nie szuka bo zapomina i tak stopniowo i się oduczy sama z siebie
U nas na zmianę jest LOVI i CANPOL, mamy dwa w użyciu właśnie i wymieniamy co miesiąc.
My teraz kupujemy z materiałów typu drewno bo mała czasami gryzie i było raz tak że tasiemka była taka poszarpana że szkoda gadać a zapięcie rozłożyła na czynniki pierwsze
MamaLaury ale to jaka tasiemke mialyscie ?
Bo jednak maluchy tez je biora do buzi a elementy sa male
mój t oby tylko smoczek ostatnio miał, ale podgryza go więc traktuje jako gryzak
Anisss kupiłam jakąś kiedyś po drodze w Sinsay bo mała rozerwała i żeby nie zgubiła smoczka wzięłam taka żeby tylko była zwykła z zapięciem na zatrzask
Mazia one maja taką w sumiefunkcje ztymi wypustkami;)
Mamalaury czyli lepiej kupowac sprawdzonych firm które zajmują sie typowo produkcja dziecięcych arukułów
Bardzo stary temat , ale musze wam cos pokazac .
Ostatnio wyczailam , ze mamy na forum zdolna osobe ![]()
Chodzi oczywiscie o @Mamaprzygod
Zgadalysmy sie i postanowila wyczarowac dla nas cos pieknego .
Znacie mnie juz troszke i wiecie , ze jestem team czarny , za to moja cora team roz . Pomimo , ze zazwyczaj robi takie cuda w 1 kolorze to znalazla dla mnie rozwiazanie idealne ![]()
I tak oto powstalo to cudo
Asiu dziękuję za tak piękną opinie
mam nadzieję że smoczek już nigdy Wam nie upadnie ![]()
Wow
przepiękne
na serio - nigdy ładniejszej zawieszki do smoczka nie widziałam
Sama wykonywałam takie zawieszki ale własnemu dziecku nie dam takiej, jakoś mnie nie przekonują, zwłaszcza te drewniane z koralików jak i również te silikonowe
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.