Zbyt mały dzidziuś

Noo trochę się pomęczyłam :see_no_evil:

1 polubienie

Zdecydowanie :rofl: teraz jest duża różnica z drugim synem bo m 12 miesięcy i nosi rozmiar 68/74

Ooo matko i naturalnie? Na samą myśl mnie przeraża :rofl::rofl:

Serio podziwiam, ja bym chyba nie dała rady😅

Nieee cesarkę miała na szczęście

To od jakiego rozm ciuszki zaczynałaś , ?

Oooo to całe szczęście , swoją drogą ciekawe ile największe dziecko miało urodzone naturalnie :stuck_out_tongue:

Od razu w 62 wskoczył. Teraz ma dwa miesiące i waży 6 kg :see_no_evil: Wszyscy jak go widzą to myślą, że ma 3-4 miesiące

A dużo przytyłaś w ciąży?

A czy Karmisz piersią ?

Tak, w dniu porodu ważyłam 17 kg więcej niż przed ciążą. Ale tak naprawdę praktycznie od razu po porodzie zeszło mi 10 kg i do zrzucenia zostało ok. 6-7 na ten moment

Odciągam pokarm i podaję mu w butelce, bo po trudnej przygodzie z karmieniem piersią jest to dla mnie lepsze

Wg internetow jest tak

1 polubienie

Minęło już 8 dni od dodania posta, więc może dzidzia jest już na świecie :smiling_face_with_three_hearts: Napiszę jednak ku pokrzepieniu, że też wyszła nam pod koniec ciąży hipotrofia. Dodatkowo miałam cukrzycę ciążową, więc kilka dni przed terminem poród był wywoływany. Waga na badaniach wychodziła 2500-2700g a urodziłam synka ponad 3 kg, więc był trochę większy niż zakładali :slight_smile:
Pierwszy miesiąc po porodzie miał silną żółtaczkę i przyrosty były słabe, ale później ruszył z kopyta i ładnie nadrobił z wagą :slight_smile:

Miałam podobną sytuacje, i był to błąd pomiaru:)
Synek urodził się z masą ponad 3 kg i było wszystko w porządku :slight_smile:

Jeny ciężko sobie to wyobrazić :confounded::confounded:

1 polubienie

Ja bym chyba nie urodziła tak dużego dziecka.

O Jezu, ja rodziłam 3300 i było ciężko, a co dopiero 10 kg :hear_no_evil::hear_no_evil:

Kurde od czego to zależy ze dziecię może tak szybko przybierać w brzuchu mamy , przez podwyzszone cukry u mamy?
Noo 6 kg to nie lada wyczyn ,zeby sn urodzić.

Ciężko mi sobie wyobrazić żeby urodzić tak duże dziecko. U mnie pierwsza córeczka miała 3330gr więc tak akurat.
A my nadal w dwupaku, czop odpadł w zeszły czwartek i nic się nie dzieje. Jutro idę na ktg i lekarz powie co dalej