Mazia no to dobrze ze troszkę przeszło . Ja tez ostatnio zwykły makaron wzięłam w sklepie a mąż w domu wypakowywal zakupy i pyta dla kogo to . A ja zapomniałam ze mam cukrzycę po prostu
Mi pomagała pozycja pionowa, wiadomo jednak ze to rozwiązanie na chwilę, bo nie da sie spać na siedząco
ja tonami piłam kefir i herbate mocno cytrynową....
Ja kefir pr,ed snem ale na cukrzyce ^^
Suoerczas z ciekawości i jakie masz cukry pp kefirze rano ?
U mnie niestety nic nie pomagało więc musiałam do końca ciąży musiałam jakoś przetrwać widać nie wszystko działa na wszystkich
MamaAlana94 to u mnie na wymioty nic nie pomagalo. A na zgagę pomagało unikanie tego co wywoływało ją
Mazia różnie zależy jak noc mineła czy spałam całą noc i ile śpie, jak jak noc przespana ładnie i tak po 8 wstane to np 85 dla mnie ładne to mniej niż 90 ;p
ja miałam takie szczęście że ani razu nie wymiotowałam
Aneczka to też zależy czy wiesz co powoduje ze masz zgage. Js jadłam lekkostrawne potrawy, nic ostrego a zgaga była w bardzo ostrym stadium, czasem aż zbierało ns wymioty. U mnie nie miało znaczenia co zjadłam, zgags itak była
Też jadłam lekkostrawne posiłki,piłam wodę a zgaga była dzień w dzień ;)) najgorzej wieczorem
Ja mam dietę cukrzycowa ale miałam lekko podwyższony cukier po 2 godzinie i lekarz uznal że dieta nie zaszkodzi itd po śniadaniu, herbata z cukrem mialam 112 . Mam sprawdzać cukier od czasu do czasu
U mnie nie zdrowo ale sprawdziła się tylko i wyłącznie coca cola i od razu ustapilo
U mnie zgaga była nawet jak jadłam lekkostrawne. Ale silniejsza jak jadłam smażone np.
ja to coca coli jakoś nie lubie,, tzn nie pije ale ciekawy sposób jak pomaga to najważniejsze
Pati nawet cukier przekroczony o 1 to cukrzyca jeśli lekarz bagatelizuje problem to go zmien bo tak szkodzisz sobie i dziecku. Lekarze olewają temat i ja dlatego swojego pierwszego zmieniłam. Miałaś.cukeir 112 po słodkie herbacie po godzinie bo Ci już do tego czasu spadł, a w między czasie miałaś wysoki na bank nie ma innej opcji.
Ja mialam cukier 91 na czczo po jednym badaniu i lekarz odrazu wyslal mnie do diabetologa. Czasami lepeij trzymac reke na pulsie. W moim przypadku Skonczylo sie tak ze bralam insuline. Sprawdzaj sobie wiec cukier bo moze byc tez tak ze pogorszą sie wybiki z czasem
lepiej jak lekarz nie olewa tematu i reaguje za wczas
Tak to prawda
Spróbuj ssać imbir, mi bardzo pomagało na mdłości i właśnie na zgagę.