Ziemniaki - wartości odżywcze i przepisy na potrawy z ziemniaków

U mnie jak ziemniaki to najlepiej pogniecione na puree. Ale kasze i makarony lepiej smakują 

lubimy ziemniaki i fajnie podaje mi się je córce, ale ostatnio częściej sięgam po kaszę i ryż. Moje ulubione: ryż z warzywami: z cebulką, marchewką, papryką :)

Maria a coś białkowego do tego dodajesz czy Wy nie jadacie mięsa itp ?

U mnie ziemnakow nie musi być za to mąż by mógł jesc tylko ziemniaki w każdej formie 😂

Nati to u mnie tak w domu jest, u teściowej też obiad to ziemniaki. My jednak sporadycznie jemuy. Teraz to tylko córka je czasem

Podczas tradycyjnego polskiego obiadu ziemniaki muszą być bezwzględnie 😊hihi

Ja uwielbiam dania z ziemniaków - babka, kiszka czy po prostu smażone 

Kiszka co to jest ?

Mazia Ziemniak w flaku z przyprawami na girla się robi często 

Już poszukałam w necie bo dalej nie ogarnialsm haha pierwsze słyszę i widzę poważnie ! No ,ale widze,że to z Podlasia się wywodzi potrawa,a to nie moje tereny także no nie znałam tego

Mazią tak to nasze tradycyjne danie ;) ja to.koglabym.codziennie jeść xd 

Nati na grilla? Chyba szybciej kaszanka niż kiszka ;) kiszka to na świeżo upieczona z piekarnika ;) 

Aneczka w biedronce można kupić w okresie letnim sprawdź sobie może juz jest moja siostra uwielbia na grilla 

Nati możliwe nigdy nie kupowałam zawsze miałam swoje i znikała na ciepło jak z piekarnika wyszła :p

To polecam ☺

Ja też nigdy nie słyszałam co to kiszka 

U nas to kaszanka to to samo co kiszka więc tez jestem w szoku 

No ja właśnie pierwsze co to pomyślałam o kaszance 

Monia Dawid no co Ty kaszanka to zupełnie co innego niż kiszka ;) 

Nie kaszanka to kaszanka a kiszka to kiszka ale ostatnio oglądałam jakiś program i mówili że robią kiszke ja patrzę a oni kaszanke robili tez zgupialam ale wpisałam w internet i to co innego 

No to będzie co innego ,ale nazwa podobna może człowieka zmylić jednak