U mnie jak ziemniaki to najlepiej pogniecione na puree. Ale kasze i makarony lepiej smakują
lubimy ziemniaki i fajnie podaje mi się je córce, ale ostatnio częściej sięgam po kaszę i ryż. Moje ulubione: ryż z warzywami: z cebulką, marchewką, papryką :)
Maria a coś białkowego do tego dodajesz czy Wy nie jadacie mięsa itp ?
U mnie ziemnakow nie musi być za to mąż by mógł jesc tylko ziemniaki w każdej formie 😂
Nati to u mnie tak w domu jest, u teściowej też obiad to ziemniaki. My jednak sporadycznie jemuy. Teraz to tylko córka je czasem
Podczas tradycyjnego polskiego obiadu ziemniaki muszą być bezwzględnie 😊hihi
Ja uwielbiam dania z ziemniaków - babka, kiszka czy po prostu smażone
Kiszka co to jest ?
Mazia Ziemniak w flaku z przyprawami na girla się robi często
Już poszukałam w necie bo dalej nie ogarnialsm haha pierwsze słyszę i widzę poważnie ! No ,ale widze,że to z Podlasia się wywodzi potrawa,a to nie moje tereny także no nie znałam tego
Mazią tak to nasze tradycyjne danie ;) ja to.koglabym.codziennie jeść xd
Nati na grilla? Chyba szybciej kaszanka niż kiszka ;) kiszka to na świeżo upieczona z piekarnika ;)
Aneczka w biedronce można kupić w okresie letnim sprawdź sobie może juz jest moja siostra uwielbia na grilla
Nati możliwe nigdy nie kupowałam zawsze miałam swoje i znikała na ciepło jak z piekarnika wyszła :p
To polecam ☺
Ja też nigdy nie słyszałam co to kiszka
U nas to kaszanka to to samo co kiszka więc tez jestem w szoku
No ja właśnie pierwsze co to pomyślałam o kaszance
Monia Dawid no co Ty kaszanka to zupełnie co innego niż kiszka ;)
Nie kaszanka to kaszanka a kiszka to kiszka ale ostatnio oglądałam jakiś program i mówili że robią kiszke ja patrzę a oni kaszanke robili tez zgupialam ale wpisałam w internet i to co innego
No to będzie co innego ,ale nazwa podobna może człowieka zmylić jednak