Zimowe zabawy w domu

Nie ma to jak lepienie bałwana.

Moja córka za mała na zabawy zimowe.

Młodszy syn ostatnio uwielbia gdy mu brat buduje różne budowle z klocków a na zimowe wieczory pewnie takie zabawy idealnie się sprawdzą

My czekamy na pierwszy śnieg w życiu córeczki - co prawda już raz był ale była wtedy wichura i mała nie widziała śniegu na żywo

Syn czeka na snieg zeby isc na sanki

u nas starsza w tym roku,sama pokazała na gałązke choinki,i nasza zabawa to robienie stroików,wstązeczki kolorowe,bańki steropianowe malujemy:)

oj sanki super sprawa, ale jak patrzę na pogodę to może na wielkanoc bedzie snieg, tak jak w tamtym roku

Szkoda, Zee za oknem brak śniegu, ale mimo to można wspaniale spędzić czas z dzieckiem w domu.

przed wigilią można z dzieckiem robić przeróżne ozdoby świąteczne

W wigilię po rozdaniu prezentów można zrobić wyścigi kto najszybciej otworzy swoje prezenty.

ja patrzyłam jak Maja cudnie rozpakowuje prezent i sie nimi bawi :slight_smile:

my w zimowe wieczory gramy w gry planszowe :slight_smile: ze starszym synem :slight_smile: albo ukladamy puzle

my lubimy sobie poszaleć i się poganiać

układamy puzle, bawimy się w kółko graniaste, baloniku nasz malutki

my bawimy się w chowanego i gramy w różne gry planszowe

Gdy za oknem mróz i duży śnieg w domu budujemy budowle z klocków albo udajemy zwierzątka. Nie trzymam dziecka przed telewizorem

klocki, piłka i książeczki a teraz doszło nam jeszcze pianinko

staram się ograniczać dziecku oglądanie telewizji i zająć czas kolorowaniem lub malowaniem farbami

Nie mogę się doczekać grania w karty i gry planszowe. Chwilowo mam gonitwy na czworaka po mieszkaniu :slight_smile:

My bardzo dużo bawimy się na podłodze, lub patrzymy w lustro. Bajki tylko wtedy jak naprawdę muszę coś zrobić.