Nie znalazłam tematu, ale czy są mamy które były tylko na urlopie macierzyńskim? Nie wzięły od razu rodzicielskiego? Jakie macie doświadczenia? Posłałyście maluchy do żłobka? Głównie jestem ciekawa właśnie doświadczeń ze żłobkiem.
Ja mam koleżankę która wróciła na pół etatu do pracy zaraz po macierzyńskim, a w drugiej ciąży jeszcze szybciej bo jej nie dali macierzyńskiego i się saduje teraz z zusem. Ale ona miała nianie i babcia często przyjeżdżała na 3-4 dni w tygodniu. Ja nie chciałam wracać do pracy, ale ona znowu bardzo źle się czuła w domu i odżyła w pracy
Ja musiałam wrócić po macierzyńskim z pierwszym synem , skończyła mi się umowa a chcieliśmy starać się o drugie dziecko więc trochę popracowała. . Syn w żłobku odnalazł się super
a u mnie likwidacja zakładu pracy i zobaczymy co dalej, zus ma wypłącać macierzyński.
@Lalka a co później z rodzicielskim? Czyli tylko pół roku wypłaca ZUS a kolejne pół?
Ja macierzyński, rodzicielski, wykorzystałam jeszcze zaległy urlop i dopiero wróciłam. Później córka siedziała z babcią.
Mi wypłacał też bo skończyła mi się umowa