Zmarszczki mimiczne

Mam spory problem ze zmarszczkami mimicznymi. Dziewczyny doradzicie jakieś dobre kremy na czolo? 

Kiedyś widziałam takie zelasko do twarzy, koleżanka mojej My używamy i sobie chwali :)) do tego zelaska jest jakiś zel i podobno niweluje zmarszczki 

Dla mnie botoks to coś dla dojrzalszej skóry, a nie młodej. Choć no niektórzy wolą od młodego się ostrzykiwać 

Najważniejsza jest systematyczność w pielęgnacji i porządne nawilżenie nie tylko kremami, ale także odpowiednie nawodnienie organizmu. Dostępnych kremów przeciwzmarszczkowych na rynku jest ogrom- myślę,że znajdziesz coś dla siebie po dopasowaniu szczegółów typu wiek, rodzaj skóry itd. Masaż też warto wykonywać codziennie.

Serum vegtal jest podobno dobry

Martyna, żelazko do twarzy nie brzmi zachęcająco. Nie wiedzialam o istnieniu 

Niestety nie pomogę. Najlepiej udać się do profesjonalnej kosmetyczki albo kosmetyczki-dermatolog i ona doradzi jakie kremy stosować bo na rynku jest mnóstwo kremów i myślimy ze ona mogą nam pomóc a tak naprawdę to nie pomagają ale szkodzą i przez nie ma się tylko większe problemy skórne.

Może jakiś zabieg ?

Tak teraz robią różne zabiegi na twarz, może warto udać się i zapytać, napewno coś doradza ;))

Nie małe pieniążki to kosztuje, ale w dzisiejszych czasach mozna wszytko :D 

jezeli chodzi o zabiegi u kosmetyczki to wyrzucone pieniadze - nawet jak wygladza to na chwile, skora jak sie bedzie odnawiac to i tak one predzej czy pozniej wyjda - jak komus bardzo ale to bardzo przeszkadza to medycyna estetyczna tylko moze cos pomoc

Jasne medycyna estetyczna pomoże na trochę, ale jak ktoś ma problem i fundusze to moze sobie takie zabiegi odnawiać 

Niby tak alekobieta wyglada lepiej. To zalezy co dla kogo jest w zyciu wazne. Ale powiem wam ze moja szwagierka sobie cos wstrzykiwala i jak patrze na jej twarz ktora jest gladsza od mojej mimo 9 lat roznicy, to jest małe ukłucie zazdrosci :D 

Mam bardzo duże zmarszczki na czole tak silne i głębokie ze szok i kremy mało dają.  Mialam nawet zabieg kwasem hialuronowym i nic nie pomogło. Dopiero botoks zdal egzamin ale tylko na rok 

Ja chyba mają pieniądze i tak bym się nie zdecydowała na żadne zabiegi nigdy mnie do tego nie ciągło chyba jestem za bardzo wiejska baba

Medycyna estetyczna stosowana w umiarze to nic złego:)

Ja na operacje plastyczne tez nie a ten zabieg na zmarszczki dodał mi pewności siebie ale zdecydowałam się tylko raz. Po zabiegu botoksu trzeba trzymać się zaleceń przez 5 godzin nie mogłam pochylać głowy.  Pic alkoholu to wiadomo brać tabletek po zabiegu. Efekty fajne ale mialam botoks wstrzykiwany w czoło i często bolała mnie glowa

Dziewczyny według was kiedy najlepiej zrobić botoks na czoło? Mam 24 lata i ludzie mi mówią, że za wcześnie

Na zmarszczki mimiczne na czole super sprawdzą się kremy z retinolem, peptydami lub kwasem hialuronowym. Wypróbuj np. La Roche-Posay Retional B3– działają wygładzająco i poprawiają elastyczność skóry

Magdalenka dzięki za polecenie. Dea 24 lata to jednak ciutza wcześnie. Przyjaciolka zrobiła sobie na 30 taki prezencik . Możesz się odrobinę wstrzymać jeszcze