Oliwcia to juz wiesz na czym stoisz, szkoda trochę że jednak nie będzie mógł prowadzić do końca twojej ciąży. Dobrze tyle, że możesz w każdej chwili skonsultować z nim swoje wątpliwości.
USG to prawda drogie ale zawsze to będzie pamiątka na całe życie. Nie stresuj się zatem i myśl pozytywnie:)
Kochana myślę pozytywnie bo chyba nie mam innego wyjścia takze zapisalam sie na to USG do właściciela przychodni noe chce ryzykowac ze ten na zastępstwie cos przeoczyć istotnego i najprawdopodobniej ciążę do konca będą prowadziła juz właśnie u niego prywatnie szarpnie mnie to mega za kieszen no ale cóż ważniejszy jest mój spokój i dobro malenstwa
Oliwcia, a może napisz skąd jesteś, może akurat któraś z obecnych dziewczyn mieszka w pobliżu (albo ma znajomą) i będziemy mogły polecić jakiegoś lekarza. Wiem co przeżywasz, ja sama niedawno musiałam zmienić lekarza prowadzącego - z Mężem się przeprowadzaliśmy z Torunia do Trójmiasta. Moja dotychczasowa ginekolog to świetna babka i każdemu będę ją polecać, ale niestety musiałam znaleźć lekarza w Gdańsku, oczywiście tutaj kierowałam się opiniami ze znanylekarz.pl. Nowa Pani Doktor też jest ok, ale przyznam szczerze, że mimo wszystko raz w miesiącu jeżdżę do Torunia do swojej poprzedniej ginekolog, jakoś dzięki niej jestem spokojniejsza. Oliwcia daj znać skąd jesteś a postaramy się pomóc w znalezieniu lekarza ![]()
Dokładnie, lepiej zapłacić więcej i wiedzieć że się idzie do fachowego lekarza niż pójść do tego w zastępstwie i być cały czas niespokojną. Skoro twój lekarz sam polecił tego właściciela przychodni to jest coś na rzeczy. W sumie niewiele Ci już zostało, najtrudniejsze masz za sobą. Teraz tylko obserwuj ruchy maluszka i czekaj bez stresu do porodu. Powodzenia kochana:)
Kochana ja jestem z Włocławka wiec do Torunia nie mam wcale tak daleko ![]()
Ide teraz do tego wlasciciela przychodni i juz nawet podjęłam decyzje ze to u niego dokoncze prowadzenie ciąży nie chce sie adresować bo po co mi to teraz a po urodzeniu malenstwa mam zamiar wrócić do swojego lekarza
Niestety sytuacja jest mało fajna ale pociesz się że to już bliżej końca i trzeba widzieć zalety a nie wady nowy lekarz może i będzie inaczej prowadził ciążę bo to normalne że każdy jest inny ale też będzie starać się by było dobrze i byś Ty czuła się jak najlepiej w tej sytuacji (zmiana lekarza) ja osobiście zmieniłam sama lekarza w pierwszej ciąży w 20 tc bo źle się czułam a lekarz tylko ciągle mówił że w ciąży to norma a ja w środku coś mówili że nie i nie żałuję zmiany ale rozumiem obawy życzę powodzenia ![]()
Safcia kochanie ja w pierwszej ciąży tez zmieniełam lekarza i szczerze wrazenia to na mnie wielkiego nie zrobiło no ale wtedy bylo wszystko w miarę ok a teraz od samego poczatku ciaza zagrożona same problemy zarówno przed zajściem w ciążę jak i juz po
Słońce !! Ja zmieniłam lekarza w 8 miesiącu, a to dlatego, że potraktował mnie źle. Zmieniłam miasto, z prywatnego do szpitala i jestem taka szczęśliwa z takiego wyboru. Poszłam i wyłożyłam kawę na ławę. Nie bój się ! Wszystko będzie dobrze, dla Twojego dzidziusia ! Pozytywne nastawienie to pół sukcesu. Będzie to tylko wspominała.
Będzie dobrze, głowa do góry! Zaufaj temu nowemu, on jest po to żeby Ci pomóc i doprowadzić poród szczęśliwie do końca, jemu też będzie na tym zależało, zobaczysz ![]()
Wlaśnie powiem wam że mam co raz to bardziej mieszane uczucia no ale czekał cierpliwie do wizyty wtedy sie okaze co i jak
Myślę że dobrze zrobiłaś zmieniając lekarza. Nie Mart się na zaś.
Teraz to już nie mam innego wyjścia tylko czekać do wizyty i zobaczyć jak to będzie wyglądało teraz jeszcze dochodzi opcja chodzić prywatnie i płacić 250 zł wizyta czy na NFZ ale do gorszego lekarza …
Oliwcia na Twoim miejscu wybrałabym chodzenie na wizyty prywatnie do lepszego lekarza mając pewność, ze zajmie się Tobą jak i maluszkiem w należyty sposób. Musisz to rozważyć, ale pomyśl że już nie wiele będziesz miała tych wizyt.
Silver wiem o tym kochanie dlatego myślę tylko i wyłącznie wlasnie ta kategoria prywatnie i koniec ![]()
No i słusznie, oby wszystko u Ciebie do końca było dobrze poprowadzone i poród szybki i bezbolesny:)
Wiadomo że każda z nas jest przyzwyczajona do swojego lekarza i ma do niego zaufanie jednak prędzej czy później i tak i tak będziemy musiały chodzić do innego lekarza. Warto poszukać czasami kogoś innego a może się okaże że będzie nawet lepszy od poprzedniego. Też musiałam w czasie ciąży zmienić lekarza i byłam bardzo tym zestresowana jednak po pierwszej wizycie wszystkie moje wątpliwości zostały rozwiane przez nowego lekarza który okazał się wspaniałym fachowcem
Skrzaty zgadzam się z Toba tylko ze zanim ja zaszłam w tą ciąże to zmieniałam Lekarzy jak rękawiczki bo zaden nie chciał się za bardzo podjąć mojego leczenia albo po prostu sam mnie wysyłał do innego a jak już znalazłam lekarza dla mnie idealnego to sie okazuje ze na finishu on Odchodzi … Makabra teraz juz się z tym Pogodziłam no bo innego wyjścia nie mam
Także kochane trzymajcie kciuki dzis po południu wizyta
Oliwcia napisz koniecznie po wizycie czy wszystko ok. W razie czego mogę dać Ci namiary na bardzo dobrą Panią doktor w Toruniu, ja mimo, że się przeprowadziłam do Gdańska, to i tak jeżdżę do niej raz w miesiącu na wizyty. Jestem z niej bardzo zadowolona. Ale mam nadzieję, że będzie dobrze i nie będą potrzebne w Twoim przypadku wycieczki do Torunia ![]()
Kowalczyk, w razie, gdybyś potrzebowała dobrego lekarza w Gdańsku, też daj znać
Choć rozumiem, że swoją Panią doktor z Torunia masz sprawdzoną i czujesz się z nią bezpiecznie ![]()
My po wizycie mała wazy 1600 g prognozowana waga do porodu (patrzac na dotychczasowy przyrost ) to 2300 g jeśli oczywiście nie urodze wczesniej ![]()
Prawa nerka znów poszerzona z 7.2 mm na 9.8 mm mam dość jedyny plus szyjka 3.75
Kolejna wizyta za 3 tyg to jest 21 sierpnia clexan jeszcze te trzy tyg i odstawiamy recepte dostałam bez problemu no ale oczywiście na 100% a dotychczas miałam na refundacje
Mam nadzieje że podgoni z wagą byli się uchować do terminu porodu bo w przeciwnym razie może być nie wesoło (podglądałam wyniki mojej Oli w 31 tc ważyła 1950 g mamciu jaka kolosalna różnica )
Co do nerki kazał czekać i stresować się dopiero jak dobije do 15 mm no ale jak tu mam się nie stresować jak do terminu porodu zostało jeszcze 7 tygodni a ona w niespełna 4 tygodnie się poszerzyła o 3 mm a zresztą łatwo mu tak powiedzieć nie stresować się
Co do nowego lekarza no to co miły delikatny odpowiada na wszelkie pytania no ale jak ja bym kasowała za wizytę 250 zł to też bym była miła dla swoich pacjentek
szkoda tylko że clexan dał mi na 100% czyli zapłacę zamiast 130 zł za 3 opakowania na miesiąc to 390 zł cudownie