Zmienne nastroje

No tak, na niektóre trzeba. Chyba nawet krzywej cukrowej samemu bez skierowania nie można wykonać, niezależnie czy odpłatnie czy nie. 

Ale mi też się wydawało, że badania hormonów można zrobić z drogi, bez skierowania. Tak czy siak lepiej weź. One i tak są płatne. Może tarczycowe jeszcze zbadaj? TSH bodajże rodzinny może wystawić aby było nieodpłatne, przynajmniej ja nie płaciłam. FT3 i FT4 już miałam płatne.

tak tez zrobiłam, wziełam skierowanie, żeby juz nie biegać na darmo, tsh równiez, więc pozostało czekać na wyniki 

Hmm to dziwne,że na hormony chcieli skierowanie. Z reguły chcą na takie badania , które gdzieś ingerują w nasze ciało jak np.krzywa cukrowa bo glukoza obciąża trzustkę i nie można jej sobie robić bo mam takie zachcianki lecz jedynie jak jest ku temu przesłanka. Jakiego badania nie chcieli Ci zrobic bez skierowania? ż jestem ciekawa

daj znać jak już będziesz miała wyniki 

to chyba zalezy od laboratorium, bo w drugim w którym robiłam badania okazało się że skierowania na poziom hormonów nie trzeba, bo te badania są i tak odpłatne. Tak czy owak, przynajmniej reszte - tsh i morfologię plus jonogram zrobiłam na nfz, więc nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Dziś powinny być wyniki więc jak odbiorę to dam znac ;)

i jak ?

wszystko w normie, poza delikatnie obniżonym poziomem magnezu, internista stwierdził że chyba zwyczajnie słonca i wakacji potrzebuje, to się "duch uspokoi".

Może coś w tym jest, zrobiliśmy sobie weekend w ogrodzie, całe dnie na dworze, bez sprzątania w domu, jeżdżenia na zakupy, tylko zabawa z dziećmi i gotowanie tego co potrzebne. Czuje sie wypoczeta i nawet twarz jakoś lepiej wygląda, moze to zasługa słonca :)

U mnie na takie hormony jak progesteron czy inne nie potrzeba skierowania krzywą cukrową też robiłam sama odpłatnie NIc ode mnie nie chcieli

Tak właśnie jest czasem dużo wyników wychodzi źle z powodu zwykłego przemęczenia organizm każdy ma swoje granice wytrzymałości i taka jest prawda czasem potrzeba słoneczka ,spokoju i odpoczynku nic więcej na to nawet lekarz nie pomoże 

teraz coraz więcej cieplutkich dni to będzie widać różnicę 

czas szybko idzie