No u mnie termin minął ale dopiero co jak już na innym wątku napisałam skończy się cc
Monka o jakieś wskazanie do cc nagle wyszło?
to trzymamy kciuki
Monka, cc to nie koniec świata więc się nie martw na zapas. Pamiętaj żeby przez około 6 godzin nie podnosić głowy po zabiegu. Weź sobie tez słomkę do picia bo będzie Ci wygodniej. U nas pierwszą noc maluszek był na noworodkach bo będziesz mieć cewnik więc pewnie nie dasz rady wstać do dziecka. Co do karmienia: jeśli chcesz karmić piersià to poproś o przywożenie dziecka i nie zgódź się na dokarmianie.
Dzięki za wskazówkę dopakuje te słomki ale jak dziecko karmić będę to jak z tą głową?
Dziękuję, mam nadzieję, że będzie bezproblemowy, ale nie chcę się na nic nastawiać, bo wiem, że może być różnie.
Monka, cc to dzisiaj już małe ryzyko, a pamiętajmy, że wiele kobiet specjalnie załatwia lewe zaświadczenia czy płaci prywatnie, aby tylko mieć cc, a nie rodzić naturalnie.
A boli ta cesarką opisała byś mama gratki tak mniej wiecej
Monka jedynie wklucie jest A potem nie czuje się bólu jedynie czuć np że dziecko znika że skóra nagle robi plask jak wyciągna dziecko tak od kuzynki słyszałam i ból zaczyna się jak puszcza znieczulenie daja kroplowki ale mówi że nawet z lropliwka przeciwbólowa dalej czuła ból ale bez było dużo gorzej .
A karmić możesz na lezaco tyle że ktoś musi dziecko przystawic po prostu bo sama sobie nie poradzisz ![]()
Rena no chyba się nie zgodzę że cesarka to małe ryzyko bo to jednak jest operacja i może wydarzyć się wszystko .
Monka a co się stało że CC ? Może się gdzieś doczytam bo nie wiem w którym wątku pisałas o tym . Ja miałam cesarkę i nie jest tak zle oczywiście stres jest . Z rana miałam lewatywe i jeżeli nie robią jej w szpitalu tylko dla osób które o to proszą to poproś będzie łatwiej . Później się wykąpałam , założony został wenflon dostałam koszule i leżałam czekałam aż mnie poproszą . Później na sali operacyjnej rozmowa z anastezjologiem samo znieczulenie w kręgosłup nie boli . Najdziwniejsze uczucie to szarpanie ale nie czujesz bólu . Później leżysz aż nie będą pionizowac dziewczyny pisały że przez 6h nie można głowy podnosić . Ja miałam butelkę z dziubkiem ale źle się piło rurka lepsza , no i suchary sobie kup . Wszystko zależy od bolu . Ja po kroplówkach przeciwbólowych nie prosiłam o więcej a później wystarczały zwykle tabletki typu Apap i o nie prosiłam jak mnie bolało . Ważne żeby wyprostować się od razu jak wstaniesz . Nie jest źle ja na trzeci dzień już kucałam dobrze przeszłam cesarkę ale w głowie już inaczej . Trzymam za Ciebie kciuki kochana ![]()
Wskazanie niewspolmiernosc mam wąską miednicę w stosunku do dziecka tak mniej więcej ci to opiszę . A oprócz sucharów coś polecasz wziaść mam już takiego pietra że szok
Właśnie cesarka to operacja i niesie ze sobą pewne obawy
Monka co by nie było musi być dobrze!
Monka juz się spóźniłam eh ale jeszcze raz gratulacje
ale poza sucharami do jedzenia nic innego się nie przydaje ![]()