12 sposobów na nudności w ciąży

Mdłości i wymioty to najczęstsze i chyba jedne z najbardziej dokuczliwych dolegliwości ciążowych. Czasem może wywołać je zapach, który wcześniej był Ci obojętny, ale zdarza się, że pojawiają się zupełnie bez powodu. Przedstawiamy kilka prostych metod, które pozwolą Ci uniknąć lub zminimalizować objawy mdłości w ciąży.

Ja na szczęście nie miałam nudności w ciąży, ale mojej siostrze zawsze pomagało świeże powietrze. Gdy tylko wyszła na dwór było ok, natomiast w domu co chwilę było coś nie tak. Szczęściem dla niej było to, że w ciąży była na przełomie wiosny/lata więc przesiadywanie na dworze było samą przyjemnością.

Ja będąc w ciązy nie miałam ani bóli brzucha ani żadnych nudności a wręcz przeciwnie lekarz nawet mi zabronił jezdzić na rowerze ale i tak jezdziłam do ostatniego tygodnia ciąży

Mi na nudności w ciąży pomagało jedzenie migdałów.

Mi na nudnosci pomagala tylko mieta,gdy mi jednak nie przechodzilo to polezalam z godzinke i bylo okej,

Ja niestety musialam zrezygnować z pracy, ponieważ jako kucharz nie moglam w ciąży zniesc tych wszystkich zapachów. Żadnego cudownego sposobu nie znalazłam a migdaly jak tu jedna Pani napisala jadłam przy zgadze. Popijalam je zimnym mlekiem :slight_smile:

mi nic nie pomagało, czasem miętuski

Najlpesze na nudności tez może byc świerze powietrze

U mnie guma miętowa :slight_smile:

U mnie nic nie pomogło :frowning: do 16 tyg sie męczyłam

Przez pierwsze 4m-ce również męczyły mnie okropne mdłości i niechęć do jedzenia. Spośród wszelkiego jedzenia najlepiej radzilam sobie z owocami i na nich początkowo bazowałam. Spacery i dostęp świeżego powietrza przynosił ulgę w mdłościach. I przede wszystkim unikanie drażliwych zapachów… uraz do czosnku towarzyszy mi do tej pory.

Z 12 sposobów na nudności stosowałam większość z nich a największą ulgę przynosiło mi leżenie i jedzenie bananów i to bardzo powoli :wink:
Najgorszą czynnością okazało się mycie zębów bo chodź to odświeżająca jamę ustną czynność powodowała u mnie odruch wymiotny. W pierwszej ciąży jednak nie było tak łatwo bo żadne sposoby nie pomagały, dlatego przed porannym pójściem do toalety piłam mały jogurt pitny dla załagodzenia nieprzyjemnych wymiotów.

A ja mislm to szczescie i nie milam nudnodci

u mnie nic nie pomagało:(

Ciasteczka imbirowe świetna sprawa, warto je mieć blisko łóżka.

W moich dwóch ciazach miałam ten okropny problem i do tego ti byl jeszcze okres letni w największych upalach… Niestety. Za każdym razenm trafilan do szpitala. Piwiem wM mamusi że najlepszym sposobem na nudnosci to jesc czesto lekkie rzeczy na które sie ma ochote i w malych procjach. Nie można pozwolic aby poczuc głód bo to od razu rowna sie Z wymiotami…

Trzeba tez dużo pić. Chociazby po luku… Najlepuej jest miec zawsze choc mała butele wody…
I pamietajcie starajcie sie jjeść przedewszystkim owoce
Jest rzeczu które szybko sie trawia… Wymioty ciezarnych to jest
Naprawde uciazliwe… Ale pamiętajcie to zawsze kiedys mija… I najsmieszniejszd jest to ze mimo iż wymiotujemy to za chwile mamy apety… Przynjamniej ja tak mialam. Potrafilam zymiotowac a za chwile mialam apety na kapuste kiszona

U mnie wystapily tylko do okolo 3 miesiaca ciazy i pomagala tylko parzona mieta :slight_smile:

Ja również miałam ten sam problem , ale skuteczna dla mnie okazała się herbatka z imbirem nudności zniknęły :slight_smile:

Na początku miałam mega mdłości nic nie pomagała sama przeszło.

Współczuję wszystkim mamusiom, które to przechodziły … Mnie na szczęście ominęły mdłości :slight_smile: niestety zbyt duży apetyt spowodował wzrost wagi aż o 30 kg :confused: