mnie przez długi czas - praktycznie do drugiej połowy drugiego trymestru okropnie bolały piersi… miałam nawet problem z wytarciem się po prysznicu… później na szczęście ten problem minął…
Podczas ciąży piersi są bardziej wrażliwe na ból, powiększają się, a ich pielęgnacja jest znacznie trudniejsza niż do tej pory. Dowiedz się, jak sobie radzić z ewentualnymi problemami w czasie ciąży.
Mnie od początku bolą i niestety pojawił się problem pekających brodawek
Jestem w 7 miesiącu ciąży i narazie poza tym że piersi znacznie urosły nie mam żadnych innych dolegliwości
Miałam wyciek siary w 7 miesiącu przez 2-3 tygodnie, później zanikł.
I teraz przy drugiej ciąży juz urosły i są takie nabrzmiale. Uczucie hak zaraz po porodzie jak mleko miałam
u mnie jedynie tkliwosc, no i oczywiscie urosly. mleko nie lecialo ale po porodzie na szczescie sie pojawilo
Mnie piersi pobolewają od początku ciąży
Słyszałam o okładach z kapusty ale sama nie próbowałam jeszcze
Piersi bolały mnie na początku ciąży, teraz na szczęście nie. Gorące lato i zwiększona potliwośc sprawiały ze pojawiaja mi sie potówki na piersiach, ale nie dużo. Z rozstępami walcze smarując piersi razem z brzuszkiem Używam kremu Ziaja mamma mia - bardzo dobry, wydajny, szybko się wchłania i ma przystępna cenę.
u mnie pierwszym sygnalem ciazy byl niesamowity bol piersi
kapusta owszem dziala ale to juz w tracie laktacji
Byłam pewna ciąży, wiedzieliśmy co robimy hehe okres się spóźnił. Do 5 miesiąca nie było widać brzucha zbyt, a żadnych oznak poza spóźniającym się okresem nie było. Teoria książkowa, a praktyka co innego najwodczniej.
swędzenie piersi jest mi doskonale znane. ból jaki towarzysz podrażnionym piersią jest okropny.
nawet najwygodniejszy biustonosz odpada.
dla mnie ratunkiem stała się maść którą poleciała mi Pani w aptece.
Maltan - jest to maść dla kobiet w ciąży i karmiących.
naprawdę pomaga.
ja miałam strasznie obolałe piersi
Najgorsze było takie dziwne kłucie jakby ktos szpilki wbijał.
U mnie podobnie obolałe piersi bardzo… Więc gdy słyszałam że mam hartować brodawki to aż na samą myśl się zwijalam z bolu
Mnie nic nie bolała… ja znów przejmowałam się czemu siara nie leci kilka dni przed porodem. ale po porodzie zaraz się uaktywniła
Mnie bolały w ciąży tylko pierwszej q drugiej już nie. Ale za to w drugiej miałam duże wycieki mleka
U mnie ból piersi na początku ciąży, później zauważyłam rozstępy i zaczęłam dbać bardziej o to miejsce i świąd czego nie mogę zaradzić:(