Twardy stolec i płacz przy wypróżnianiu świadczą o zaparciu. Co zrobić, aby maluch się nie męczył? Poznaj sprawdzone sposoby na zaparcia u dzieci karmionych mieszanką.
U nas woda przegotowana i czopek glicerynowy przeważnie dają radę :)
Córeczka przez chwilkę miała problem z wypróżnianiem i musialam podać czopek glicerynowy który zawsze zresztą pomagał. Raz próbowałam stara babcina rada włożyć małej do odbytu termometr namoczony w oliwce i też pomogło. Teraz jest już lepiej chociaż czasem musi bardziej skupić się na wypróżnieniu ale to pomaga jabłuszko czy właśnie mus z gruszek i malin. Oczywiście pilnuje żeby dużo piła wody bo dieta już dawno rozszerzona. Niestety za żadnymi sokami nie przepada mam jednak nadzieję że jeszcze jej się odwidzi
nigdy nie mielismy z tym problemow
patka ja dawałam parafinę moze ze 2 razy bo widziałam że kupka jest ale nie ma poslizgu,tak poza tym jak na razie nie mamy problemów z zaparciami.wody dużo pije córka więc nawodniona jest
przy pierwszym synu nie mieliśmy z tym wgl problemu, wrecz w drugą stronę, wypróżniał się aż za czesto :P ale np. bratanek... masakra, bywało ze i tydzien czasu nie mogł zrobić kupy, teraz ma juz 2,5 roku i nadal ma takie problemy
Naszczescie nam się udało być na mm bez zaparć
Są dzieci że przewlekle muszą brać leki na zaparcia :(
figa a sa takie leki....szwagierka stale sie męczy z zaparciami miała i colon i piła siemie ale to stale powraca,cos tam dieta reguluje ale i tak nie ma rewelacji
Ja tylko słyszałam o regulowaniu zaparć dieta
U nas mala jest na piersi a i tak prpblemy z kupką są
Klaudia a może u Ciebie w diecie coś ja zapiera?
Klaudia musisz przeanalizować co jesz może właśnie w tym problem tkwi że jesz coś co może właśnie na dziecko tak wpłynąć
klaudia a dopajasz woda,ja niby moja na piersi ale czasami dawałam jej wody,czasami koper do picia lub rumianek( mimo że zalecja nie podawać,to dawałam kilka łyków)może ze 2,3 razy problem wystapił i tyle.teraz owszem pokarmy stałe tez je wiec zdaza jej sie nie robic kupki ale wtedy wiecej musów jej podaje wody i popuszcza
DoNiWe kopru nie powinno się podawać
Aneczka tak samo jak rumianku ale ja podawałam i u mnie nic się nie działo.czesto też sama w nadmiarze piłam jak córka miała problemy brzuszkowe.a wiesz konkretnie dlaczego nie wolno
DoNiWe choćby dlatego że koper włoski zawiera żeńskie hormony płciowe które mogą zaburzać rozwój dziecka
Brzmi strasznie
Nie wiedziałam
a to u nas wszystko ok,córka ma 7 lat i jest bardzo madra inteligentna i prawidłowo rozwijajaca sie dziewczynka,tez jej sporadycznie podawałam do picia