W szpitalu słyszałam, że dziecko musi też dobrze pierś chwycić. Ale przeważnie jest tak, że to matki się poddawają ponieważ na początku karmienie piersią boli i dziecko domaga się częściej więc same decydują się na butelkę bo tak łatwiej
Twój maluszek nie chce ssać piersi? Gdy próbujesz go przystawić pręży się, marudzi lub płacze? Sprawdź, dlaczego Twoje dziecko może odrzucać pierś.
Ja mam problem z karmieniem , mój maluch nie może chwycić mojej piersi ze względu na wklęsłe brodawki, dopiero tydzień po wyjściu ze szpitala zaopatrzylam się w nakładki z Canpolu są bardzo fajne bo cieniutkie, przez chwilę odciagalam laktatorem elektrycznym też campolu easystart też serdecznie go polecam ( inne były dla mnie za słabe) nakladam nasadki i maluch sobie dalej radzi.
Mnie strasznie bolalo przy karmieniu ale dziecko nie odrzucilo piersi chetnie ssala i chwytala dobrze piers
Ja też miałam problem z karmieniem, krwawiące i niesamowicie bolesne brodawki… przez pierwszy miesiąc. Dodatkowo walczyłam o karmienie po cesarskim cięciu, ale udało się. Pierwsze posiłki mojego dziecka to była płacz nas obojga, jego z głodu, a mój z bólu. Co mogę radzić - warto się nie poddawać;)
u mnie synek nie odzucał piersi
u mnie synek zasypial przy piersi.
nastepnie go dokarmialam i pewnego dnia nie chcial juz piersi ![]()
Ja niestety nie nacieszyłam się karmieniem piersią, bo miałam bardzo mało pokarmu.
artykuł przyda się gdy już urodzę maleństwo
u mnie synek nie odzuciał piersi
Justyna to byłaś szczęściarą.
DawalM mu pirts ale malo misl
pierwsza ciaża i mało pokarmu, teraz w drugiej ciaży pokarm już sie pojawił takze jestem dobrej myśli
Nasza nawet nie chce zostawić piersi, butli nie chce zaakceptować.
Moja tez butli nie toleruje
mój synek od początku był przyzwyczajany do karmienia piersią więc jak po kilku miesiącach dostał butelkę to nie był już nią zainteresowany
Nasza butelki nie akceptuje w ogóle
U nas butelkowo już
Oj u nas polubil butle
U na na początku był problem bo nie miałam pokarmu po cc