9 najpopularniejszych powodów, dlaczego niemowlę płacze

Super artykuł i na pewno przydatny… Na pewno najczestszym placzem jest głód u dziecka;-) ale właśnie czasem tak mialam ze jak wiedzialam.ze synek sobie niedawno popadł a nadal plakal to dziwilo mnie co on jeszcze chce…ale właśnie sa też inne rodzaje placzow…ale kazda mama szybko odgadnie co naszemu malenstwu przeszkadza by umilić mu dzien.

Drogie Mamy,

Niewielu rodzicom udaje się od razu odgadnąć przyczynę płaczku dziecka. Zwykle metodą prób i błędów, wykluczamy kolejne prawdopodobne powodu, aż wreszcie trafimy na to, co męczy malucha. Sprawdź, z jakich powodów niemowlę płacze najczęściej:

https://canpolbabies.com/pl/porady/porada/mothers/10/7376-9-najpopularniejszych-powodow-dlaczego-niemowle-placze

Pozdrawiamy,
zespół mam z Canpolu

Fajny artykuł myślę że maluszek to jak każdy człowiek kiedy jest mu źle tzn głodny jest mokro mu niewygodnie bądź samotnie to po prostu dopomina się uwagi maluch płacze po prostu inaczej nie umie wyrazić się A na płacz reakcja jest szybka. To fakt z czasem mama wie co chce dziecko rozróżnia potrzeby maluszka.

Z naszego doświadczenia dorzuciłabym jeszcze chęć odbicia - u nas to było nagminne. Mimo, ze córka raz odbiła to często miała potrzebę ponownego odbicia

Dobry artykuł dla niedoświadczonych mam. Teraz szybko zlokalizuje źródło płaczu:-)

Pięknie opisane.
Niektóre powody sa przypisane dla maluszków inne dla nieco starszych.
Kolki sa do ok. 3 miesiąca, a ząbki później, mimo wszystko to bardzo pomocny artykuł :slight_smile:

może to być kolka, problemy z opróżnianiem, gdy jest głodne, nudzi się

Super artykuł, akurat dla mnie. 

Mama Zosi nie widziałam że z nudów dzidziuś też może płakać.