9 pomysłów na dziecięce zabawy w wannie

9 pomysłów na dziecięce zabawy w wannie

Synek uwielbia kąpiele i zabawy w wannie super sprawdza się także zabawki kąpielowe 

Nasza jest jeszcze za mała na zabawki. Ale tatuś córeczce robi tak og góry do dołu jskby płynęła po rodzie to to bardzo lubi :D

Tylko trzeba pamiętać, aby były to takie zabawki, które można łatwo wysuszyć, aby woda w nich nie zalegała bo może wdać się pleśń.

U nas teraz sprawdzają się wszelkie autka i zwierzątka. Ale właśnie najczęściej syn wybiera autka, kąpie je w pianie jak na myjni :D później układa wszystkie na brzegu wanny i mówi "do rana wyschną" to oznacza, że wychodzimy z wody :D

Bardzo fajne są też różne eksperymenty w wodzie, tak jak te opisane z kolorami, ale sami jeszcze nie próbowaliśmy.

Tak to prawda. My mamy właśnie je i staram się  wyciskac wodę żeby właśnie pieśni nie było. Ale czasami i tak się pojawią to wyrzucam ;) zwierzątka mamy i statki :D

My też zawsze wyciskamy i staramy sie suszyc dobrzem. Czasaminjednak i tak troche smierdzą i wyoarzam 

Nie mamy zabawek z dziurką mała przez która może nalecieć woda. Mamy sitka, konewki, piłeczki. A także kredki do malowania w wodzie 

Najlepsze zabawki gdzie się nie dostanie woda żeby się nie zasmierdziały, mój syn najczęściej bierze zwierzątka do wody, chociaż teraz nie chce siedzieć w wannie i kąpię się na stojąco pod prysznicem :D 

Moja lubi siedzieć bawić się. Przelewać wodę 

Przelewanie wody z kubka do miski ☺ 

Łowienie rybek na wędkę ☺

Moja lubi jak ją oblewam wodą prosto z prysznica. Ma wtesy frajde straszną

Kredki do malowania w wodzie ciekawa sprawa .W sumie pierwsze słyszę ale na czym to polega maluje się po wannie czy po płytkach obok wanny?

Pinia malować można zarówno po wannie pod wodą, nad wodą czy po płytkach. Nie ma różnicy. A zmywa się łatwo woda 

U nas sprawdzają się zabawki kapielowe 

paula.nolbert@o2.pl tylko uważaj bo one mają dziurki przez którą wlewa się wodą a potem pleśń narasta 

Js nigdy chyba z podziwu nie wyjde co to za gadzety są o ktoryxh nie wiem bo o kredkach nie slyszalam. Dopiero bym byla zacofana gdyby nie to forum! 

Też mamy kredki syn zadowolony ja wtedy mogę spokojnie go wykąpać :D 

Klaudia tego wszystkiego jest aż tyle że nie jestesmy w stanie wszystkiego wiedzieć, na szczęście na forum można się dowiedzieć sporo rzeczy 

Również nie slyszalam o takich kredkach musze zobaczyć z ciekawości jak one działają

Najlepsza zabawa dla mojej córki w wannie to chlapanie mamy albo zbieranie piany na siebie;)

Julia, to chyba top zabawa każdego dziecka :D