Nadmierny przyrost masy ciała w ciąży jest nie tylko szkodliwy dla przyszłej mamy, ale i dla maleństwa. Dodatkowo, jeśli za dużo przytyjesz, możliwe, że już nigdy nie będziesz w stanie odzyskać swojej dawnej sylwetki.
W pierwszej ciąży przytyłam 21 kg w drugiej 26,chyba taki już mój urok …problemu z zrzuceniem wagi nie miałam żadnego
Jak tylko zdrowie i dr pozwalają to trzeba się stosować do rad z artykułu bo ja niestety pierwsza ciąża lezing druga też choć ciut mniej także o ćwiczenia itp. mogłam przypomnieć sobie około terminu porodu
Warto się ruuzać, ale z rozsądkiem ,każda ciąża też jest inna,ale jeśłi nie ma przeciwskazań to można uprawiać sport
Niestety, u mnie wszystko zadziałało za wyjątkiem pustych kalorii. Zachcianki, oj te zachcianki.
Ja w ciąży przytyłam 16 kg po urodzeniu córeczki miałam mega problemy z zrzucenie wagi i w sumie nadal je mam
trzeba uważać na zachcianki, bo później problem żeby to zrzucić.
No i nie można jeść za dwoje:)
no właśnie podstawowa zasada - jeść dla dwojga a nie za dwoje
nie obzerac sie niepotrzebnie:) a jesli nawet ktos ma taka potrzebe to polecam dłuuugi spokojny spacer
ja ani w pierwszej ciąży, ani teraz nie mam ochoty “Się nażreć”, Jakoś tak jem skromnie, moze czesciej, ale w mniejszych ilosciach. Gdzie normalnie - nie w ciazy, moglam sie obżerac. Mysle, ze moj zoladek jest tak scisniety, ze nie ma miejsca na danmiar hehe
No właśni ja jadłm bardzo mało, ale za to często.
a ja niestey miałam takie akcje,ze potrafiłaś się do czegoś dopaść i jeść i jeść to jest taki zły nawyk, bo wcześniej dużo pracowałam,n ic nie miałam czasu,jadłam coś szybko i tak mi zostało ale teraz już tak nie robie
U mnie było ciężko bo wczasie ciąży rodzinka “wpychała” we mnie jedzenie i oczywiście jadłam z dużym apetytem:) przyyłam aż 25 kg, jednakze w ciągu poł roku powrociłam do swojej wagi:)
sabinkaz10 u mnie rodzina też wpycha jedzenie na siłę, ale ja powiem “nie dziękuję”, “nie, nie chcę”, "nie " po trzecim razie skutkuje. Teściowa trochę przesadza, chciałaby chyba żebym jadła jak wielbłąd, przecież mogę jestem w ciąży.
Ja właśnie jem dużo i nie mogę się poc hamować
O to współczuje po ciąży będzie trudno dojść do wagi.
joa_jastrzebska to nic dobrego nie wróży, chyba że nigdy nie miałaś problemów z rzuceniem zbędnych kg
Ja póki co jestem w 35 tygodniu i przytyłam 13 kg. Ciekawe ile jeszcze ? Mam nadzieję, że max do 15
No ja przytyłam 2o kg masakra po niecałym roku wróiłam do swojej wagi nie jadłam specjalnie dużo nie odmawiałam sobie zachcianek a bywały różne