9 złotych zasad karmienia butelką

Nie długo Twoje długo oczekiwane dziecko przyjdzie na świat? Poznaj 9 złotych zasad karmienie butelką. Higiena, podgrzewanie i wiele innych ważnych zasad.

z tymi butelkami to faktycznie trzeba uwarzać na rozmiar smoczka, bo ostatnio byłam świadkiem sytuacji w sklepie z akcesoriami dla dzieci, że pewna młoda mama próbowała dojść dlaczego dostała nieodpowiednią do wieku dziecka butelkę bo tak jej doradziła sprzedawczyni. U mnie na szczęście nigdy nie było tego problemu bo zawsze sama wszystko czytam dokładnie na etykiecie.

ja zawsze dawalam i daje rowne miarki mleczka dla malucha… trzeba przestrzegac tego

trzeba uważać z karmieniem maluszka żeby mu nie zaszkodzić przez nieuwagę

ja tylko dokarmiam jak na razie sztucznym

Tak ważne jest żeby przeczytać uważnie jak przygotować mieszankę dla maluszka i nie trzymać jej gotowj w butelce na później bo się zepsuje i zaszkodzi dziecku

takie nie dopite mleko czy kaszka to tylko do wylania się nadaje zmienia się jej kolor i konsystencja

Kupiłam butelki i mam nadzieje ze beda idealne dla mojej malej.

nigdy nie trzymalam gotowego jedzenia w butelce…

a moja wogle nie chce jesc mleka modyfikowanego, kupilam juz kilka roznych firm i kazdym pluje

szuszanik87 dodaj to mleka jakiejś smakowej kaszki. Moja miała to samo co twoja i tak zrobiłam. przez dwa dni wsypywałam kaszki tyle samo potem coraz mniejsza porcja i już pije samo mleko

Moja pije mleko modyfikowane, i w ogóle nie miałam z tym problemów

moja córka również bez problemu piła mleko modyfikowane. Ciekawe jak bedzie przy drugim dziecku.

moja mala nie narzeka jak pije mleko modyfikowane

moja pije na noc mleko z kaszka

moja nie lubi kaszek wiec na noc mleko z kleikiem ryzowym i jest ok

Ja tych kaszek owocowych nie daję bo uważam że to wszystko jest sztuczne, jak już to kleik ryżowy albo kukurydziany z owocami.

ja tez podaje kleik ryzowy albo kukurydziany

moja nie chciała mleka modyfikow., tylko cycusiowate

moja musi pić mleko na receptę było ono okropnie niesmaczne dla niej i za zgoda pediatry zagęszczam je kaszką, je je dwa razy dziennie. Ja nadal jestem na diecie aby mogła pić mleko z piersi