Afty to dość częsta dolegliwość u niemowląt i dzieci, która bywa mylona z pleśniawkami. Dowiedz się, jakie są objawy i przyczyny aft oraz jak przebiega ich leczenie.
Byłam dzisiaj u siostrzeńca ( 6 miesięcy) i on niestety ma aftę , bratowa musi go karmić łyżeczką ponieważ strasznie cierpi kiedy je z butelki . Antybiotyk pomaga ale na krótko więc szukają innego rozwiązania i są w trakcie robienia badań . Zobaczymy co mu pomorze zwalczyć ten problem.
U nas na szczęście nie ma takiego problemu ale jakby się pojawił będę już wiedziała co mam robić i jak ulżyć dziecku
my używamy dentosept mini i jak na razie obyło się bez Aft .
Afty u dzieci się często zdarzają pomocny wtedy jest Dentosept Mini , Aphtin a jeśli to nie działa Nystatyna tylko ona jest na recepte ale jest najlepsza
Polecam apthin i dentosept mini
Raz córeczka miała pleśniawki akurat a nie afty to lekarz przepisał nam lek
ja na plesniawki miałam nystatyne a na afty dentosept mini
Dentosept mini
DoNiWe o tak nystatyne też.mielismy. smak tragiczny ale.trzeba było jakoś podać
Dentosept też fajny u dorosłych
Nystatyna najlepszą, ale na receptę.
My stosowaliśmy jeszcze Aftargent.
Figa zgodzę się że najlepszą bo szybko działa. Ale też ciężko podać. Jak za raz nie poda się nikłe szanse że dziecko da się żeby jeszcze raz podać
Aneczka racja, bo jest bardzo gorzka. Samemu ciężko ja zastosować a co dopiero maluchowi.
Figa dokładnie. Jedyny plus że syzbko pomaga
Oj tak nystatyna jest bardzo skuteczna.
Jest jeszcze teraz dentosept a mini też dla takich maluszków w wygodnej formie aerozolu i przyjemny w smaku
Super artykuł;)) syn miał i dentosept pomógł
Dla troszkę większych dzieci i dorosłych bardzo fajny jest żel Aftident.
Dla nas pomogła nastatyna i dentosept
Mi pomagał zawsze dezaftan, podobno można go stosować również przy karmieniu piersią (info od poloznej)