Akcesoria niezbędne w karmieniu butelką

Karmisz maluszka butelką? Przeczytaj artykuł i sprawdź, jakie akcesoria mogą Ci się przydać.

Ja polecam butelki szklane super sie sprawdzaja ale plastikowe tez sa super bo lekkie i nie ma ryzyka ze sie stlucze;)

U nas vipem jest podgrzewacz  potem sterylizator;)

Wracajac do butelek czasami butelki maja w komplecie smoczki przeznaczone do odpowiedniego wieku jednak przeciek mleka jest zbyt szybki tak mielismy w przypadku smoczkow lovi i tutaj pomogly nam smocKi canpola ktore mimo wyznacznika wiekowego mialy nieco wolniejszy przeciek mleka;) 

U nas priorytetem jest podgrzewacz sterylizator oraz torba :) szklane butelki to hit według mnie są łatwiejsze w utrzymaniu czystości nie przyjmują nieprzyjemnego zapachu dłużej utrzymują ciepło i szybciej się nagrzewają uwielbiam szklane butelki ale wiadomo trzeba uważać bo bezpieczeństwo przede wszystkim 

Podgrzewacz robi dużą robotę 

Zdecydowanie byle kiedy woda jednak jest ciepła i można zrobić mleczko bez płaczu i bez krzyku :) dla mnie to jest hit nie wyobrażam sobie nie mieć podgrzewacza 

Przy karmieniu butelką rzeczywiście zbiera się tych akcesoriów sporo ale fajnie, że są takie pomoce jak sterylizator, podgrzewacz czy płyny do butelek :) 

toprawda, podgrzewacz chyba numer 1 jako przydatne akcesorium.

powiem tak nam termoopakowanie się nie sprawdziło, ale syn pije mleko w temperaturze pokojowej . W sumie zimą mleka nie zabierałam na spacer bo też nie trwał nie wiadomo jak długo, a tak na wyjazd brałam ciepłą czy gorącą wodę do butelki i gdy była pora karmienia już była temperatura mniej więcej okej 

Jednak przy karmieniu butelką trzeba mieć tego sprzętu więcej i juz trzeba bardziej zainwestować 

TerazMamma masz rację ale potem przy słoiczkach podgrzewacz także się sprawdza u mnie np totalnie się nie sprawdziło termo opakowanie na butelkę uważam że to nie jest przydatny gadżet jednak i nie warto 

Termoopakowaniw nam sie sprawdzalo przy starszej corce glownie jesienia i zima;) tutaj jeszcze ten czas przed nami;) pierwsza zima juz byla ale wtedy byl cyc na zawolanie wiec takie opakowanie bylo zbedne;) ale mysle ze na jesieni na dluzsze wyjscia sie przyda jesli nie termoopakpwanie to termos kubek;) 

Odnosnie plynow niektore mamy z nich rezygnuja ja uzywam do tej pory, jest delikatniejszy niz zwykly plyn do naczyn i bez zbednych dodatkowych zapachow czy chemi.

Ja nie mam tego termoopakowania więc nie wiem czy by mi się sprawdziło, 

butelka szklana to naprawdę super sprawa. 

Podgrzewacz sterylizator to mega ułatwienie dla Mam. 

Mi tez się termopakowanie nie sprawdziło zupełnie. zimą mleko po pol godzinki praktycznie zimne. mialam takie z babyono

U nas tez obiadki zawsze zimne były nawet po 30 min 

Oj tak podgrzewacz to numer jeden. Bardzo ułatwia życie. Ja szklanych butelek nie mam, tylko plastikowe ale faktem jest że szybko łapią zapachy. Termoopakowanie na butelkę też mam tylko dostałam takie dość wąskie do którego nie wchodzą wszystkie butelki. Np. te z lovi czy z canpola takie szersze i małe mi do niego w ogóle nie wchodzą. 

Madzia to szkoda, że nie jest uniwersalne, że pasują każde butelki:p

Mamaem no dokładnie. Powiem Ci że nawet byłam zdziwiona jak go dostałam bo myślałam że wejdzie tam każda butelka. Przygotowałam mleko w tej z lovi medical+ czy jakoś tak i byłam w szoku że nie dało się jej włożyć. 

te z lovi medical butelki też są dosyć szerokie, więc pewnie dlatego nie wchodzą 

Muszę kupić jakąś szklana butelkę na próbę. Canpol chyba nie ma w ofercie szklanych? 

Jeśli chodzi o mój niezbędnik to zdecydowanie  na początku byl niezbędnikiem sterylizatorni podgrzewacz . Z biegiem czasu i potrzeby to się zmienilo  obiadki obecnie podgrzewam w mikrofali a wyparzam w garnku od kiedy zmieniłam mieszkanie na salon z aneksem tak mi wygodniej .Mam dość małą kuchnię i nie było miejsca na sterylizator więc jak mały się bawi to zbieram wszystko i wyparzam w garnku choć teraz je 3 razy butelkę więc nie jest to tak uciążliwe jak kiedy był malutki.Moze któraś miała podobne;)

MamaRóżaM wiem że lovi chyba ma szklane butelki. Canpol nie jestem pewna ;)