Alergia na białko mleka krowiego przy zmianie mleka

Czy wysypka na ciele maluszka oznacza skazę białkową? Jak rozpoznać alergię na białko mleka krowiego? Jaka mieszanka jest najlepsza dla niemowlaka z alergią? Dowiedz się, co robić gdy dziecko karmione mlekiem modyfikowanym jest alergikiem. Sprawdź, jak pielęgnować skórę maluszka z alergią. 

moje dzieci nie były alergikami więc wszystko poszło zgodnie z planem :wink:

Mam nadzieję, że ominie nas ten problem z drugim dzieckiem.

Nasz synek na szczęście nie jest alergikiem :smiling_face:

Ciekawa jestem jak to będzie u nas, narazie podaje mm

szczególnie niedobre w smaku są te mleka lecznicze.

Na szczęście możemy pić mleczko

Podaje już synkowi nabiał więc myślę ze i na mleko krowie nie będzie miał uczulenia

ja byłam wychowana na mleku krowim dosłownie od początku bo moja mama nie miała pokarmu, nie karmiła piersią, ryzyko,ale można :slight_smile:

Coreczka dostaje tylko mleko modyfikowane, na inne jeszcze przyjdzie pora

ale w mleku modyfikowanym też jest mleko krowie. Więc jeśli dziecko przy spożywaniu takiego nie ma alergii to raczej jej w przysżłości mieć nie będzie.

mój syn też miał alergie, wysypkę itp., pił nutramigen, ale na mleko 2 (następne) udało się przejść bez problemu na zwykle i było ok. na wysypkę u mnie pomogła kąpiel w ziajce nałuszczającej

u nas bez alergii

No takie przestawienie na mleko „lecznicze” musi straszne. Dziecko nauczone do innego smaku nie chce tego zmieniać i nie dziwię się temu.

pati - w mm jest mleko krowie bo mm to przeciez krowie mleko tylko zmodyfikowane tak, by mialo wlasciwosci odpowiednie dla dziecka. I w takim specjalistycznym pewnie jest mniej (lub wcale) bialka mleka krowiego bo je usuwaja w trakcie produkcji

u nas obyło się bez alergii

Niestety synek ma skazę białkową

Nas na szczęście alergia ominęła.

U nas było podejrzenie alergia na białko mleka krowiego ale na szczęście to było tylko podejrzenie

u nas wysypka się pojawiła głównie