Czy wysypka na ciele maluszka oznacza skazę białkową? Jak rozpoznać alergię na białko mleka krowiego? Jaka mieszanka jest najlepsza dla niemowlaka z alergią? Dowiedz się, co robić gdy dziecko karmione mlekiem modyfikowanym jest alergikiem. Sprawdź, jak pielęgnować skórę maluszka z alergią.
moje dzieci nie były alergikami więc wszystko poszło zgodnie z planem
Mam nadzieję, że ominie nas ten problem z drugim dzieckiem.
Nasz synek na szczęście nie jest alergikiem
Ciekawa jestem jak to będzie u nas, narazie podaje mm
szczególnie niedobre w smaku są te mleka lecznicze.
Na szczęście możemy pić mleczko
Podaje już synkowi nabiał więc myślę ze i na mleko krowie nie będzie miał uczulenia
ja byłam wychowana na mleku krowim dosłownie od początku bo moja mama nie miała pokarmu, nie karmiła piersią, ryzyko,ale można
Coreczka dostaje tylko mleko modyfikowane, na inne jeszcze przyjdzie pora
ale w mleku modyfikowanym też jest mleko krowie. Więc jeśli dziecko przy spożywaniu takiego nie ma alergii to raczej jej w przysżłości mieć nie będzie.
mój syn też miał alergie, wysypkę itp., pił nutramigen, ale na mleko 2 (następne) udało się przejść bez problemu na zwykle i było ok. na wysypkę u mnie pomogła kąpiel w ziajce nałuszczającej
u nas bez alergii
No takie przestawienie na mleko „lecznicze” musi straszne. Dziecko nauczone do innego smaku nie chce tego zmieniać i nie dziwię się temu.
pati - w mm jest mleko krowie bo mm to przeciez krowie mleko tylko zmodyfikowane tak, by mialo wlasciwosci odpowiednie dla dziecka. I w takim specjalistycznym pewnie jest mniej (lub wcale) bialka mleka krowiego bo je usuwaja w trakcie produkcji
u nas obyło się bez alergii
Niestety synek ma skazę białkową
Nas na szczęście alergia ominęła.
U nas było podejrzenie alergia na białko mleka krowiego ale na szczęście to było tylko podejrzenie
u nas wysypka się pojawiła głównie