Alergia wziewna u dziecka

Alergię wziewną coraz częściej stwierdza się już u niemowląt. Nie bagatelizuj jej, gdyż nieleczona może w przyszłości prowadzić do astmy. Poznaj jakie są przyczyny i objawy alergii wziewnej oraz jak można ją skutecznie leczyć.

Przy takiej alergii dobrze jest zrobic tzw. panel wziewny, który jest polecany do diagnozy czynników alergizujących u dzieci poniżej 4 roku życia. Polega na pobraniu tylko krwi u maluszka, a wyniki mamy juz po około 17 dniach. Dzięki takiemu badaniu możemy stwierdzić bądź wykluczyc alergie na:
tomka wonna,
kupówka pospolita,
tymotka łąkowa,
żyto,
olcha,
brzoza,
leszczyna,
dąb,
ambrozja,
bylica,
babka lancetowata,
Dermatophagoides pteronyssinus,
Dermatophagoides farinae,
sierść kota,
sierść psa,
sierść konia,
Penicillum notatum,
Cladosporium herbarium,
Aspergillus fumigatus,
Alternaria alternata

Od którego miesiąca życia można ją zdiagnozować u dziecka ?

MOja przyjaciółka mówiła, że od trzeciego robią testy bo jej syn  ma mieć ,ale nie wiem. Sama bym chętnie wykonała, ale pokarmowe bo na cos mamy alergię na bank 

U nas na szczęście nic się nie dzieje ;)))

To pierwsze 3 lata to taka niewiadoma trochę

U mnie syn ma 2 lata I narazoe wszystko w porządku. Córka w się też. Kilka razy zrobiła kupę ze śluzem, a tak to nic 

U nas odpukac poki co nie mamy zadnych objawow i oby tak dalej

U nas też nie ma i mam nadzieje ze nie będzie 

To tylko się cieszyć;))

Mialam wziewną jako dziecko gdy pyliły trawy i kwiaty mialam straszne duszności i gdyby nie inhalacje i leki wziewne było by bardzo źle 

U nas córka ma alergie ma 3 latka ma na koty i bylice i niestety pojawia się przy tym bardzo uciążliwy kaszel ale walczymy z tym i jeździmy do pulmologa. Ma tez młodszego syna, który skończył 6 miesięcy i też podejrzewamy alergie gdyż każdy delikatny kaszel przeradza się w infekcje albo zapalenie oskrzeli. 

MamaKaroli jak Wam zdiagnozowali alergię ? badania skórne czy z krwi ?

Mama Karoli też się chetnie dowiem ?