Anemia w ciąży niska ferrytyna , żelazo

Może w koncu uda sie ustalic pleć :face_with_hand_over_mouth:

1 polubienie

Brałam też te tabletki w ciąży i super były, o wiele lepiej się po nich czułam niż po sorbifer durules

@ewelka8990 @Magdallenka0897

Placki twarogowe bez cukru
*250g twarogu (ja daje chudy)
*1 dojrzały banan
*2 jajka
*5/6 łyżek mąki pszennej
*1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
*1/2 łyżeczki sody

Twaróg, banana i jajka rozgniatamy widelcem. Dodajemy resztę składników i porządnie mieszamy. Ja smażę na odrobinie oleju na patelni, z obu stron, pod przykryciem na małym ogniu. Z tej porcji wychodzi mi ok 12 placuszków. I gotowe! :slight_smile:

Słodycz placuszków zależy od słodkości banana :slight_smile:

3 polubienia

No oby oby! Hahahhah - jutro z rana słodkie sniadanie i cola, dla ruchów bejbika :slight_smile:

A bez banana robiłaś kiedyś może ?
dziękuję za przepis @chloria @ewelka8990 coraz bardziej podoba mi ten termomix za tę przepisy :star_struck:

1 polubienie

Powinno pomóc i dobrze się poruszać przed wizytą to może rozruszasz tego bejbika!

1 polubienie

Myślę że powinny też wyjść :slight_smile:

Ja robię synkowi czasem omleta twarogowego i przepis wygląda podobnie jak u @chloria tylko bez banana. Na jedno jajko daję 30 g twarogu i 2 łyżki mąki. Najpierw smażę jemu, a później sobie tylko daje trochę cukru do masy

2 polubienia

A ja znowu brałam to żelazo i było oko po nim. Nie miałam żadnych dolegliwości

@chloria a ja właśnie tego typu robię małemu do podgryzania tylko robię albo z jabłkiem i cynamonem albo z bananem i do tego jajko o 2 łyżki albo mąki orkiszowej albo owsianej albo kaszy manny i smażę na patelni. Bardzo to lubi :upside_down_face::face_with_peeking_eye:

1 polubienie

Przed prenatalnymi nie pomógł spacer po ikei, silesi itd :face_with_peeking_eye::sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile:

Mi jak za dużo się ruszał to nie mogli nic zobaczy :face_holding_back_tears::smiling_face::face_with_hand_over_mouth::face_with_hand_over_mouth:

1 polubienie

Dziś śniadanie na słodko, by rozruszać towarzystwo przed usg :sweat_smile::joy:

Ryż na mleku migdałowym, z jogurtem i owocami :cherry_blossom:

3 polubienia

Mniam jak zwykle pyszne śniadanko. Daj znać jak po wizycie. :+1:

2 polubienia

@Redax33
Nadal nic niebylo widać :face_with_peeking_eye::joy:
Pępowina między nogami i ściśnięta nóżkami :joy:
Ja już nie wiem co robić przed wizytą :joy:

1 polubienie

Matko kochana… to ty do końca bedziesz miala niespodziankę :sweat_smile:

1 polubienie

No to są jakieś żarty, co za ananas :grinning:

1 polubienie

Najważniejsze że zdrowe i prawidłowo się rozwija :upside_down_face:

1 polubienie

Szok , że tak długo się ukrywa. Jeszcze nie słyszałam, żeby maluch tak długo nie chciał się pokazać.

Ooo jej a który to miesiąc ?

22+4 czyli chyba 5/6 miesiąc :grinning: