Angina u dziecka - przyczyny, objawy i leczenie

Angina to choroba migdałków wywoływana przez bakterie lub wirusy. Nie można jej bagatelizować, ponieważ nieodpowiednio leczona może prowadzić do groźnych powikłań. Dowiedz się, jakie są objawy anginy i jak należy ją leczyć.

ostatnio synek mial taka temperature 38,5oC i uzywałam czopki na obnizenie temperatury

U nas pierwszą oznaką była gorączka i ból gardła

Przez ostatnie 4 lata miałam angine 4 razy,przynajmniej raz w roku, ale moja w tym duża wina, bo chciałam i probowałam wyleczyć się sama i za każdym ramem kończyło się to wysoką gorączką do 40 stopni, jakoś nie mogę się nauczyć.,ale to dlatego, że nie lubie antybiotyków,

Zawsze trzeba skonsultować z lekarzem

ja z angina jeszcze sie nie spotkałam

u nas zawsze kończyło sie antybiotykiem

nie mielismy anginy ale zapalenie oskrzeli juz przechodzilismy sraszne to jest

Angina może mieć bardzo przykre powikłania

mam nadzieje ze nas nie zlapie angina

Moj starszy synek miał anginę,dostał ją akurat wtedy kiedy pojechał do dziadków a ja w tym czasie pojechałam do szpitala rodzić drugiego synka, przeżyłam to bo nie dość,ze starszy synek było wiele dłużej i dziadków, to jeszcze chory

jak ja nienawidzę antybiotyków no ale jak mus to mus i angina czy chore oskrzela to dla mnie powód by je stosować

no juz przy takich sytuacjach jak by nie stosowac antybiotykow to nie wiem…my mialysmy juz chore oskrzel;a malutka była moja córa miała 3 miesiace ale nie wyovbrazam sobie by zabronic dziecku podawania leków był mus i tyle teraz mam zdrowa i silna dziewczynke

przechodziłam kilka razy, nic przyjemnego :confused:

Ja w dzieciństwie często miałam anginy nic przyjemnego. Ten okropny ból gardła

Też mam podobne zdanie, zbyt dużo może być powikłań

starsza córka przechodzi angine przynajmniej raz w roku, zawsze podawałam jej antybiotyk bo nic innego nie działało

mój pierwszy synek na to chorował , straszne

Sama miałam kilka razy angine ,okropny ból gardła :confused: synek na szczęście nie miał nigdy

Ja również mam predyspozycje do anginy