Badanie moczu niemowlaka

pobranie moczu w woreczek jest beznadziejne, a to że lekarz to powinien robić też dziwne. Lekarz nic nie musi, wcale nie zrobi tego lepiej od rodzica

Na badanie moczu, lekarz skieruje, gdy jest podejrzenie infekcji dróg moczowych, co niestety zdarza się bardzo często u takich maluszków. Aby uniknąć lub zmniejszyć ryzyko infekcji u maluszka należy pamiętać, o częstej zmianie pampersa/pieluchy oraz o odpowiedniej higienie. Ale wszystko z umiarem, nie należy również przesadzić w drugą stronę-im mniej kosmetyków tym lepiej.

Mieliśmy wielki problem z pobraniem moczu

My jeszcze nie mieliśmy takich atrakcji :slight_smile:

u chłopców łatwiej pobrać mocz

u nas wszystko w porządku

Nie musielismy robic takich badan do tej pory

synek mial badanie moczu jak na zapalenie pluc zachorował

Nie robiliśmy jeszcze tego badania nie bylo potrzeby

No nie wiem czy u chopców łatwiej u nas wcale nie było łatwo

Ciepła woda pomaga.

oj pobranie moczu czasami bywa trudne.

Najlepiej od razu kupić kilka woreczków. Kilka razy już badaliśmy mocz i jeszcze ani razu nie udało mi się za pierwszym razem

Pobranie moczu to nie lada wyzwanie.

Pobranie moczu to chyba ciężka sprawa, zwłaszcza przy maluszkach

Ja nie musiałam maluszkowi pobierać moczu do badań ale to chyba musi być trudne

Super porady na pobranie moczu - przy niemowlaku jest to niezwykle trudne

takie woreczki to nie zawsze się sprawdzają czasem maluchy mają uczulenie na ten klej

pamiętam ile było zachodu z założeniem takiego woreczka :smiley: u synka problemu nie było ale u córki to wykupiliśmy chyba wszystkie okoliczne apteki :smiley:

pobranie moczu w woreczek jest beznadziejne, a to że lekarz to powinien robić też dziwne. Lekarz nic nie musi, wcale nie zrobi tego lepiej od rodzica