Badanie na obecność wirusa HIV w ciąży

W którym tygodniu ciąży zrobić badanie na wirusa HIV? Co oznacza wynik dodatni? Jak uchronić dziecko przed zarażeniem HIV? Dowiedz się, jak wyglądanie badanie na wirusa HIV. Sprawdź, kiedy trzeba je wykonać i czy badanie jest bezpłatne. 

Lekarz zalecił mi to badanie, ale najpierw powiedział, żebym sie nie obraziła i nie traktowała tego do siebie. Zdziwiło mnie to, o co mu chodzi, ale wyjaśnił, że część pacjentek jest “obrażona”, że każe robić takie badanie. I zaczynają oskarżać go że co on sobie myśli, przecież one na pewno nie są zarażone i czemu je o to podejrzewa. Niestety jest ciągle mała świadomość kobiet ciężarnych o potrzebie wykonania tego badania w ciąży.

mi też lekarz zlecił to badanie, byłam trochę zszokowana, ale oczywiście go wykonałam

miałam to badanie wykonywane na początku ciąży a następnie po 3 miesiącach

Mi tego badanie nie zrobili podczas ciazy i przez to ze nie mogli mnie wypuscic z dzieckiem przed jego wynikiem to musialam zostac w szpitalu dzien dluzej…

ja tez mialam wykonane lepiej zawsze widziec wrazie czego

ja też nie miałam nie wiem dlaczego;/

ja z pierwszym nie miałam ale z drugim już tak. Zależy chyba od lekarza

ja także miałam takie badanie

widzę ,ze to zależy od lekarza bo jedne maja drugie nie

Ja za równo w pierwszej jak i drugiej ciąży miałam to badanie.

To badanie jest rowniez robione na nfz

ja płaciłam za te badanie bo chodziłam prywatnie do lekarza

Moim zdaniem każde badanie powinno być refundowane ponieważ nie każdego na nie stać…

wlasnie ja nie mialam takiego badania

ElaJB ja przy pierwszej ciąży też nie robiłam, lekarka mi go nie zleciła, ale przy drugiej chodziłam do innego lekarza i robiłam

Ja miałam wykonywane badanie na początku ciąży .

To badanie zlecił mi lekarz, uważam, ze powinno ono być wykonywane bezpłatnie nawet pomimo tego, że chodzi się do ginekologa prywatnie.

Ja to badanie miałam zrobione w dzień wyjścia ze szpitala z małym i musiałam czekać na jego wynik…

Też mi robiono