Balonik do treningu krocza - tak czy nie?

Ja nie stosowalam takiego baloniki,szczerze mówiąc to nawet nie wiedziałam że coś takiego jest…

Aby uniknąć nacięcia kobiety w czasie ciąży wykonują masaże rozciągające krocze, ćwiczenia fitness dla kobiet ciężarnych, pływają, spacerują itp. Jednym ze sposobów, by uniknąć nacięcia jest także balonik do treningu krocza.

Też nie stosowałam.

Nie ćwiczyłam balonika, a krocze mi pękło, szczerze to nawet nie czułam bólu podczas pękania.

Nie stosowałam czegoś takiego

ja takze nie stosowaam baloniku, nie miałam potrzeby poniewaz od razu wiadomo było że będe miec cc ale czytając opis to uwazam ze jest on bardzo przydatnym przyrządem dla kobiet które beda rodzic naturalnie

bałabym się eksperymentować z balonikami, kulkami i innymi takimi wymysłami…

ja nie cwiczyłam i nawet o tym nie słyszałam

Nie stosowalam tej metody

teraz jest tyle róznych sposobow, ja nic nie stosowalam no i porod u mnie trwal 12 godz a z powodu braku schodzenia corki do kanalu rodnego zostal zakonczony cc.

ja również nie stosowałam tej metody ale są chwilę że tego żałuje bo może by mi to pomogło córeczkę rodziłam naturalnie musiałam zostać nacięta i efektem końcowym tego zostało mi założonych 12 szwów kto wie jak by było gdybym ćwiczyła

Ja nie stosowalam balonika, bylam nacinana
Naciecie nie bylo takie zle, szwy tylko 5 szt wiec malutko. Nie mam pojecia czy balonik moglby pomoc

Nie stosowałam metody z balonikiem

Też nie używałam

Nie wiedziałam o takim czymś dlatego nie stosowałam.

Także nie wiedziałam ze coś takiego jest…

Chyba nie jest zbyt popularne, bo nikt o tym nie mówi a szkoda bo jak mozna zapobiec nacieciu to zawsze warto sprobowac

Ja przed porodem otrzymałam ulotkę od mojego ginekologa z informacją o takim sprzęcie Ale z niego nie korzystałam

Nigdy nie używałam, ale brzmi ciekawie

ja o tym nie wiedziałam i nie stosowałam , może teraz o tym pomyślę