Bazpłatne webinary, konferencje on-line z przydatna wiedzą dla rodziców i kobiet w ciąży

Dziewczyny wiadomo jaka sytuacja :) Covid, mróz i inne niesprzyjające warunki do wyjścia z domu. Od jakiegoś czasu biorę udział w cotygodniowych webinarach na stronie "świadoma mama" i w grupie na FB "świadoma mama on-line". Tematyka różna i ciekawa. Może znacie inne darmowe inicjatywy, gdzie można dowiedzieć się czegoś ciekawego ?

Ja też ostatnio brałam udział w konferencji świadoma mama, bardzo ciekawe. Wczoraj moja położna wrzuciła na grupie w sobotę jakiś webinar dla mam organizuje super położna Agnieszka Mińko. 

Fota poniżej. 

Pani Joanna Mróz na YouTube.  DDużo na temat ciąży i po jej przebyciu.  PPolecam 

Ja też uwielbiam Joanne Mróz :D ale to bardziej na etapie ciążowym. Ja nie uczestmiczylam w zadnej szkole rodzenia ale oglądalam jej filmiki na yt. Duzo wiedzy zdobylam :) i ogolnie podoba mi sie jej podejscie do tematu. 

Dla kobiet w ciazy polecam tresci ktore udostepnia polozna Izabela Dembinska :)

A gdzie mozna znalezc? 

Na FB wpisz polozna Izabela Dembinska. Napisala tez 2 fajne ksiazki odnosnie porodu i opieki nad noworodkiem - sa w bibliotekach - warto przeczytac.

Chętnuie odwiedzę profil. Takiej wiedzy odnosnie niemowlaka nigdy nie jest za dużo 

az sama zerknę, bo jednak po 6 latach człowiek trochę wyleciał z obiegu i dodatkowa wiedza zapewne mi się przyda :)

Kosiaszka tez chętnie ja sprawdzę i poczytam ☺

Ja czytalam jej dwie ksiazki bo od kolezanki mialam pozyczone - jak macie gdzies w bibliotece to warto

Ja jak będę to w księgarni sobie kupię jak będą

nati to lepiej na olx :) kupisz i sprzedasz za tyle samo ,ja tak zawsze robie z ksiazkami :) bo jak kupie uzuwana to sprzedaje tez jako uzywana :) 

Kosiaszka ale ja lubię książki i wszystkie co mam zostaja ze mną na zawsze takie moje widzi misie☺

Nati, ja też nie sprzedaje ksiazek a raczej je kolekcjonuje :D 

Ja jakoś zawsze sprzedaję bo nie lubię wracać do książek, które już przeczytałam. Poradniki zostawiam bo do tego sie wraca i sobie przypominam co potrzebuję 

nati ja tez kocham ksiazaki ale przestrzen zyciowa na moim m2 wplywa ze nie moge ich wszystkich przygarnac na stale :)

Mazia ja często pożyczam u mnie w rodzinie i koleżanki dużą tez czytają ale zawsze wracają do mnie ☺

Distalam maila ze 09.03 jest znowu konferencja świadomej mamy. Tu link do rejestracji:

https://web.swiadomamama.pl/mazowieckie-marzec-5

Ja dużo o ciąży i porodzie dowiedziałam się od Położnej Kasi - na fb jako Zapytaj Polozna a na insta położna Kasia. Teraz często robi wyzwania wiedzowe, ze przez ileś dni wrzuca merytoryczne posty. Kiedys wiecej mowila i nagrywała i uczestniczyłam w jej darmowych webinarach bardzo chętnie. Na ig ma w zapisanych na ig tv te filmiki, na fb tez cos ma, prowadziła tez poranek z położna Kasia gdzie miala wielu gości z różnych dziedzin.

Druga osoba to Magdalena Komsta (wymagajace.pl) ona raz w miesiącu organizuje darmowy webinar i zawsze są same konkrety. Specjalizuje się w snie dziecka ale tematy webianrow są różne, również o kp czy odzywianiu dzieci, dieta a sen itd. Z reguły trwają ok 1,5-2h ale są mega wartościowe.