Dokładnie, czasem można się pomysłu z której piersi dziecko jadło ostatnio.
Próbuję właśnie ściągać nadmiar mleka jak za mocno leci bo dziecko wtedy nie chce jeść i potem praktycznie z jednej piersi je tylko
Dokładnie, czasem można się pomysłu z której piersi dziecko jadło ostatnio.
Próbuję właśnie ściągać nadmiar mleka jak za mocno leci bo dziecko wtedy nie chce jeść i potem praktycznie z jednej piersi je tylko
A jak jest jeśli kilka dni się nie karmiło to potem ta laktacji mozna jeszcze uratowac?
Oczywiście że sie da tylko trzeba chceć i próbować
Tak tak.. jak najbardziej.. z tym karmieniemm tak jest...mało mleka dzieckosię irytuje ze za mało leci... jak nawał to też mu źle... nie dogodzisz
U nas przy nawale to córka albo się krztusiła albo potrafiła wymiotować, bo za dużo zjadała
ale krztusiła się bo nie nadążała ssać, bo miałaś aż tyle pokarmu? wtedy dobrze zmienić pozycję, a najlepiej to może odciągnąć trochę pokarmu laktatorem.
u mnie też w ciągu dnia zdarza się, że za dużo leci. Czasami odciągam laktatorem a czasami mała próbuje sama jeść mimo wszystko ale robi sobie co chwila przerwy
MamaRóżaMiki miałaś aż taką różnice w wielkości piersi? W szoku jestem. U mnie nie widać różnicy, obie są mniej więcej takiej samej wielkości.
U mnie jak jest nadmiar pokarmu np. po nocy kiedy je rzadziej to przy jedzeniu się czasami krztusi. Jest zbyt łapczywy albo po prostu przyzwyczajony że za dnia musi bardziej się namęczyć żeby był pokarm a tu taka niespodzianka. Dokładnie jak zdarza się to często to najlepiej odciągnąć laktatorem trochę i dopiero potem podać dziecku pierś. Mi się raz zdarzyło że pomyliłam w nocy piersi i rano jak się obudziłam to właśnie była taka twarda i pełna mleka. Na szczęście po odciągnięciu pokarmu nie miałam żadnego stanu zapalnego.
No mam zdjęcia masakra. Mimo stanika ze sztwyną miską osoba z boku spokojnie widziała wielką róznice. a ile się nasluchalalm ze tak mi zostanie... sama w to wierzyłam
Ja miałam laktator ręczny i szczerze się nim męczyłam i nie myślałam o odciąganiu pokarmu za wczasu
Też mam piersi asymetryczne ale na co dzień dużej różnicy nie widać, za to jak w ciąży rosły piersi to bardzo czułam różnicę pomiędzy nimi i też był problem z doborem stanika. Teraz podczas karmienia wyglądają podobnie
Mam delikatną asymetrię sprzed ciąży i ciekawe czy jkabym tym razem karmiła przewagą mniejszej piersi to czy w jakimś procencie by została ta piers wieksza... ale znowu obawa czy dziecko nie odrzuci tej "rzadszej"
Kiedyś ktoś mi mówił ze to normalne że jednak pierś różni się od drugiej
MiśkaPyska też o tym słyszałam że to normalne u każdej z nas. Tak samo z brwiami 😃 i ich asymetria.
Moja prawa brew jest nie co wyższa od lewej 🤷 takie uroki..
Oj tak, chyba więcej niż połowa kobiet ma ten "problem" :)
tak, też o tym słyszałam, zresztą.. nawet jabłko nie jest symetryczne.. każda połówka się różni..
Piersi moje mają asymetrię brwi jeszcze gorzej, ile Pani musiała się nameczyc wykonując mi wzór makijazu permanentnego
Nawet brodawki piersi się różnią, u mnie widać dużą różnicę odkąd mała z nich je, wcześnie nie miałam o tym pojęcia
Moje też się zaczęły różnic odkąd karmię piersią. Mam nadzieję, ze wrócą do normy gdy odstawie małą
Też mam taką nadzieję, bo trochę dziwnie to będzie wyglądało
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.