Ból przy wypróżnianiu rok po porodzie

Dość nieprzyjemny temat, ale mam problem z bólem odbytu... Czy istnieje możliwość że gdy pękłam w różnych miejscach ale również do odbytu podczas porodu, mogli mnie źle zszyć? Czuje jak by mnie rozrywało, aż nie raz muszę wstać... Strasznie boli, to nie są hemoroidy, o ile dobrze odczytuje swoje ciało. Gdzie się udać o pomoc? Jaki lekarz? Co robić? 

Kontrola bardzo Ci współczuję musi być to bardzo duży dyskomfort zwłaszcza że tak długo już to trwa ja na Twoim miejscu bym się udała jak najszybciej do proktologa . Może on coś poradzi :) być może masz hemoroidy ale w środku które są odpowiedzialne za ból nie zawsze wychodzą na zewnątrz. Czy miałaś podczas wypróżniania zauważyłaś jakaś krew ? 

Kontrola jakości ja też pękłam w kierunku odbytu.ale u mnie taki dyskomfort trwał zaledwie 2 miesiące i wszystko wróciło do normy.natomiast to za długi okres masz.te dolegliwości żeby to było spowodowane pęknięciem podczas porodu.tak jak Pati zalecam proktologa by sprawdzić czy faktycznie nie masz hemoroidów wewnątrz odbytu.

KontrolaJakosci istnieją takie hemoroidy jak wewnętrzne które nie są dla nas do wychwycenia gołym okiem. One mogą podczas wypróżniania wychodzić do zewnątrz ale później samoistnie wracają. Ja na Twoim miejscu udałabym się do proktologa niech zobaczy co i jak. 

Mój mąż ostatnio zmagał się z podobnym problemem i dopiero kolonoskopia coś wyjaśniła. Także myślę, że wizyta u lekarza jest konieczna 

A w rodzinie masz jakieś przypadki chorób odbytu np. Crohna albo wrzodziejace zapalenie jelita grubego? 

Ja bym poszła do rodzinnego najpierw niech Cię pokieruje do specjalisty. 

Kontrola ja też piekłam i byłam źle zszyta bo złapali mi nerw i mimo to nie mialam takiego dyskomfortu tak długo. Tak jak dziewczyny piszą stawialabym na hemoroidy wewnetrzne.

Kontrolajakosci pierwsze co mi przyszło na myśl to hemoroidy. Ale przy hemoroidach u mnie akurat pojawiła się krew a jak u Ciebie? Najlepiej by było pójść do rodzinnej. 

Kontrola jakosci ja peklam i mnie zszyto bol byl ale nie trwal tyle obstawiam hemoroidy sa tez wewnatrz niekoniecznie na zewntrz ja bym zglosila sie do ginekologa ( moze zbadac) ale najlepiei to isc do rodzinnego po skierowanie do proktologa ktory zajmuje sie konkretnie hemoroidami. 

No właśnie krwi nie ma, ale może faktycznie to hemoroidy, muszę iść do lekarza się zapisać tylko że moja internistka nie żyje... Muszę znaleźć innego lekarza a teraz ciężko, prywatnie raczej nie dam rady... 

Taki ból towarzyszył mi właśnie po porodzie, później było ok, a teraz znów, jak by mnie rozrywało... Kosmos po prostu... 

Kontrola jakoaxi a bylas moze szyta? Moze cos rozeszla sie blizna co niekiedy moze sie zdarzac? Warto sprawdzic czy to nie hemoroidy wlansie. 

Bardziej jak by się coś zaślepiło. Byłam szyta i to dwóch lekarzy mnie szyło bo mieli problem mnie zszyć, mówili że popękałam strasznie i to tak że ciężko zszyć... 

Przez dwa tygodnie jakoś siedziałam na kole bo siedzieć nie mogłam dopóki mi położna szwów nie zdjeła... Mówiła że za ciasno zszyli czy coś... Ale ona i ginekolog nie mówili że coś jest nie tak... Może faktycznie hemoroidy... Gdyby tak było to jakieś leki na to są? 

A nie ma już innych lekarzy w Twojej przychodni? Muszą jakieś zastępstwo za nią zrobić przecież. 

Kontrola Jakości najpierw zapytałabym lekarza rodzinnego ewentualnie ginekologa co o tym myśli, potem proktolog, niestety pewnie musisz się liczyć z nieprzyjemnym badaniem, o ile też nie z kolonoskopią. Może spróbuj najpierw wykluczyć hemoroidy, bo to pierwsze co przyszło mi na myśl.

Kontrolajakosc myślę że warto z lekarzem rodzinnym albo ginekologiem porozmawiać. Może oni będą lepiej wiedzieć do kogo z tym najlepiej się udać 

KontrolaJakosci są leki tylko to już musi lekarz decydować. Jeżeli hemoroidy se wewnętrzne to jakieś tabletki z pewnością może czopki do zewnetrznych zazwyczaj jest to maść 

Kontrola jakości nie zwlekaj bo to już długo u ciebie trwa i to dość niepokojące..lekarz na pewno po zbadaniu dostosuje ci leki 

Rok po porodzie to sporo, ja po pół roku bym się już bardzo zastanawiała dlaczego ból die pojawia. Nie ma co się męczyć tylko do lekarza jak najszybciej 

Być może podczas porodu doszlo do uszkodzeń, pęknięć odbytu, niestety lekarze traktują to jako normalny efekt porodu i marnie wyglada opieka w związku z tym, trzeba pomocy szukać na własna reke u dobrych specjalistów 

Dziwi mnie fakt że niektórzy lekarze bagatelizują problem bo to normalne po porodzie. Jednak ból głowy też jest częstym przypadkiem a bierze się tabletkę. Każda chorobę trzeba próbować leczyć nawet jeśli jest norma w niektórych przy9adiqch6

cos w tym jest, polacy tez bardzo lubia leczyc sie sami, a reklamy leków leca w tv cześciej niz jakiekolwiek inne