Sprawa dosyc dziwna… zaczelo sie od bolu pachwiny i kolana zaraz po porodzie…choc tak dziwnie to kolano bolało bo jakby z tyłu… bolało w takich momentach jak opieranie sie na pięce przy wstawaniu z lozka… sciaganiu buta drugim butem… obstawialam ze po porodzie cos sobie nadwyrężylam i w koncu przejdzie… teraz zaczal bolec tez kciuk i rowniez w momentach jak np. Cos chwytam i drugie kolano… nie wiem z czym to łączyc ale miala ktoras z Was cos takiego po porodzie?
Wydaje mi się że poprostu sobie nadwyrężyłaś . Jeśli ból nie przejdzie idź do rodzinnego może coś poradzi .
Tylko to juz 4,5 miesiaca trwa… jak na nadwyrezenie teoche dlugo…
Nie miałam ale jeśli ból tyle trwa udałabym się do lekarza. Dużo zdrówka życzę
Mnie już w ciąży bolały kolana, pachwiny, i tak z pół roku po porodzie się utrzymywało. Myślę że u mnie to była kwestia relaksyny. A rodzilas CC czy naturalnie? Może warto się skonsultować z fizjoterapeuta.
Warto iść do lekarza. Może to być spowodowane porodem i ciąża bo przecież organizm się zmienia o wydziela np relaksyne dlatego czasami w ciąży stopy rosną.
Rodzilam naturalnie… w zasadzie to wyskoczyl bo pierwszy skurcz 00:20 a na swiecie byl juz 02:30
Jeśli ból trwa już tak długo, to myślę, że nie ma na co czekać, w końcu chodzi tu o twoje zdrowie no i komfort. Idź do lekarza pierwszego kontaktu, coś powinien poradzić.
Mnie kolana zaczęły boleć od wagi. W ciąży przytyłam bardzo dużo, a wcześniej byłam szczuplutka
To faktycznie dziwne i na pewno uciążliwe… Po ciąży organizm długo wraca do formy. Warto skonsultować to z lekarzem. Daj znać, jak się dowiesz czegoś więcej
Po porodzie nie mogłam ponieść jeden nogi do góry i ciągnęłam nogę za soba . Okazało się że przyczyną był sposób w jaki rodziłam . Leżałam bokiem z podkurczoną noga i w momencie skurczu za mocno coś było przygięte
Moze to i u mnie byc przyczyna… sporo przytylam, teraz karmie, ale po 4,5 miesiacach wrocilam juz do fitnessu na sali… po cwiczeniach boli jeszcze bardziej… wiec mozliwe ze od Wagi… przed ciaza duzo schudlam a w ciazy 17 kg do przodu poszlo…
Tez tak rodziłam… nie pomyslalam o tym…dzieki za uwage
Ostatni tydzien w domu przed powrotem do pracy wiec chyb wyorzystam go na wizyte u lekarza… bo moze samo.nie przejść
Lepiej sprawdzić u lekarza i mieć pewność, niż czekać, aż samo przejdzie. Tak będzie spokojniej przed powrotem do pracy
Nooo ja przytyłam 30, więc moje stawy dostały ostro. Teraz też chodzę na basen i planuje zacząć jeździć rowerkiem, żeby trochę sobie pomóc
Basen i rowerek to świetny pomysł, na pewno trochę odciążą kolana i biodra
No z tym odciążeniem kolan na rowerze to jest różnie bo wystarczy źle ustawić rower i kolana dopiero dostaną , ale basen to zawsze świetny wybór
Całe szczęście mam w rodzinie kogoś, kto się zna na rowerach, także tu mi nie grozi złe dopasowanie itp ale racja, że nieodpowiednio dopasowany sprzęt może wyrządzić dużo szkody
To nic tylko korzystać !
Ja też mam bóle stawów, szczególnie kolan, rano po wstaniu z łóżka stawów skokowych (zanim się nie rozruszam) zakwasy w okolicach pachwin i ramion, jestem 4 miesiące po porodzie, jest już zdecydowanie lepiej. Ja przyczyny upatruje w tym, że ostatnie 2 miesiące ciąży musiałam leżeć.