Czy któraś z was stosowała u maluszków żele na dziąsła z przeciwbólową lidokainą????
Córka przechodzi ząbkowanie boleśnie i nie wiem co lepsze syrop przeciwbólowy czy właśnie ten żel.
Czy któraś z was stosowała u maluszków żele na dziąsła z przeciwbólową lidokainą????
Córka przechodzi ząbkowanie boleśnie i nie wiem co lepsze syrop przeciwbólowy czy właśnie ten żel.
A może camilla kropelki.?
A gorączkuje? U nas sprawdza się żel dentinox
Polecam Dentosept A mini. Ma atomizer, dzięki któremu łatwo rozpylasz preparat w buzi dziecka. Działa znieczulająco. U nas najlepszy. A wszystkie ząbki pchają się na raz.. ;)
Mojej małej też dentonix pomaga ale przyznaje, że na chwilę
Monia nie gorączkuje tylko jest bardzo niespokojna...wkłada swój kocyk do buzi albo zgrzyta tymi swoimi dwoma ząbkami o dziąsła na górze.Mam żel na ząbkowanie viburgel ale nie pomaga.Właśnie myślałam o żelach z tym środkiem przeciwbólowym ale to jednak jest mocny środek i nie wiem czy mogę zaszkodzić.
Monia paatka ten dentinox jest na lidokainie i dlatego chce znac opinie czy to jakoś szkodzi dzieciątku czy podczas stosowania dziecko jest inne???
PattMaz to do picia te kropelki/???
Magdalena pierwsze słyszę o takim leku.w aptece to mi tylko żele proponowały.Spróbuję
DoNiWe ja nie smaruje córci tym żelem często ale tylko wtedy jak widzę że na prawdę bardzo ja męczy i nic innego nie pomaga. Nie zauważyłam żeby mała była po tym jakaś inna tylko nie co spokojniejsza kiedy zaczyna działać.
Ja kupiłam córeczce dentinox jednak ani razu nie użyłam bo nie mieliśmy takiej potrzeby
My używamy dentinox i dentosept a mini. Uważam, że nie ma co meczyć dziecka i jeśli widać, że cierpi, to.peo prostu ulżyć, a nie bać się, że coś, złego mu się stanie. Dobrze, przeczytać ulotkę i.stosowac się do zaleceń.
My stosujemy viburgel, ale to raczej bardziej profilaktycznie bo faktycznie pomaga tylko na chwilę. Jak synkowi bardzo dokucza ząbkowanie to podaję mu pedicetamol, w najniższej możliwej dawce.
Ja stosowałam Anaftin baby na ząbkowanie.Ma fajną szczoteczkę do aplikowania żelu a przy okazji tą szczoteczką można pomasować dziąsła.Jesli ząbkowanie bardzo dokucza można zastosować czopki Viburcol, można stosować je częściej niż zwykłe czopki przeciwbólowe.
Lidocaina działa super miejscowo ale jak mocno boli i płacze to i tak bym dała doustnie lub w czopki paracetamol.
Syrop przeciwbolowy i przeciwzapalny najlepiej podac na noc przed pojsciem spac wtedy dziecko lepiej ci przespi noc jesli chodzi o zele to szukaja takie ktore maja w skladzie lidnokaine najlepiej w jak najwiekszych ilosciach ;) w ciagu dnia mozesz tez dac dziecku gryzak wodny ale na pare minut daj go do lodowki wtedy przyniesie ulgę dziecku ;)
Ja w kryzysowych sytuacjach stosowałam Ibufen. Natomiast w takich sytuacjach mniej bolesnych najlepiej działała pierś, a więc karmienie.
Doniwe doustne kropelki w takim podłużnym plastikowym pojemniku. Do wypicia.
skladniki z ibuprofenem sa najlepszem bo dziala wlasnie przeciw zapalnie ;)
Ja już jak widziałam że jest naprawdę źle że syn bardzo się męczy wprowadzałam przeciwbólowe w syropie.
Ja właśnie podaję apap w trudnych sytuacjach natomiast nie chcę jej podawać stale syropu przeciwbólowego.Ale jak piszecie że ta lidokaina nie taka straszna to może lepsze rozwiązanie niz ten syrop.
Ale jak juz podam te żele z lidokainą to przeciwbólowego nie????
DoNiWe lepiej już nie. Lepiej zaobserwować czy pomaga. A jak nie to dopiero coś innego próbować żeby użyć dziecku
jestem tak zielona w temacie ząbkowania bo starsze dzieci bezobjawowo przechodziły.ta moja kruszynka nadrabia za rodzenstwo....
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.