Bolesne miesiączki

Chyba tylko mocne tabletki przeciwbólowe... i coś dobrego na poprawę humoru ;)

Dziewczyny co pomaga Wam na bardzo bolesne miesiączki? 

U mnie tylko tabletki przeciwbólowe przepisane u ginekologa nie jakieś zwykle ... czasem używałam termofor ale to z tabletkami na szybsze działanie

Ja brałam nospę i dawałam na brzuch termofor, jak nie pomagało to pzreciwbólowe 

Tabletka z ibuprofenem , żadna tam nospa mi nie pomaga.

Ja nigdy nie miałam problemu z bolesnymi miesiączkami, później po poronieniach mi się pozmieniało chyba coś bo teraz są bolesne. Na początku jeszcze pomagały mi zwykle tabletki przeciwbólowe tak teraz nic. 

Ja po ostatnim porodzie mam bolesne miesiączki,są momenty przeważnie w pierwszym dniu ze kroku nie mogę postawić i czune ogromny bol jakbym znów rodzila,wtedy nospa,przeciwbólowe i pomaga a przynajmniej boli duzo duzo mniej 

Moja pierwsza miesiączka po porodzie była taka,że sobie przypomniałam o skurczach porodowych.  Potem juz było normalnie 

Ja jeszcze nie dostałam okresu. Ale jak miałam to tylko ibuprofen pomagał 

Oj ja kiedyś to miałam straszliwe bole miesiączkowe i brałam zawsze garść tabletek przez te kilka dni, później jakoś to się unormowało po braniu oleju z wiesiołka a po porodzie z corka to przy każdej miesiączce bol kręgosłupa w lędźwiach przeokropny, juz sie boje co to bedzie teraz...

Moje bóle miesiączkowe raczej nie był aż tak ciężkie. Zdarzały się miesiączki, że praktycznie na luzie przechodziłam a były i takie, że mnie do tego głowa bolała a z bólu brzucha aż robiło się niedobrze, ale zazwyczaj tabletki z ibuprofenem pomagały.

Jeśli bóle miesiączkowe są naprawdę nie do zniesienia to warto skonsultować się z ginekologiem bo to może być endometrioza. Mówi się już o tym coraz częściej ale to wciąż mało znany temat, sama widzę po koleżankach jak wspominam o tej chorobie. 

Ja mam bardzo bolesne i bardzo krwawe mi lekarz przepisał cyclonamine i ketonal forte bo nic innego mi nie pomagało 

U mnie po nospie była tragedia większe krwawienie zawsze

Ja po nospie mam okropna zgagę i boli mnie żołądek. Ja polecam wizytę u ginekologa. Bo bolesne miesiączki mają często jakieś podłoże medyczne. 

Ja np podczas miesiączki mam okropne bóle nóg, coś jakby zakwasy po intensywnym treningu. Zazwyczaj mija po 2 dniach. Jak chodziłam do szkoły to miałam tak że wlqsni w re pierwsze dni @ musiałam zostawać w domu bo nie byłam w stanie chodzić.

Po pierwszej ciąży problem znikł, ale teraz jak biorę tabletki anty to w poprzednim miesiącu znowu nogi bolały ale dało się zniesc 

Nurofen forte :) najlepszy sposob 

Mi również zdarzały się takie ze z bólu wręcz wymiotowałam, po pierwszym porodzie przez dwa lata było w miarę ok, ale później tez zdarzały sie tak bolesne. Pomagał termofor i ibuprom. Nospa niestety mi nie służyła. 

A co prawda az tak mocnych to nie miałam boli ale Ketesse pomagało 

Ja Allani brałam ale to właśnie od lekarza na typowe bóle miesiączkowe 

Ja zawsze w pierwszym dniu zwijałam sięw kulke i najchetniej z lozka bym nie wychodzila. Krzyze mnie bardzo bolaly. Lecialam na apapie. Teraz po porodzie jest troszke lepiej 

Ja od czasów szkolnych tragicznie znosiłam miesiączki.