Bardzo pomocny artykuł! Niestety ten temat jest bardzo czesto pomijany i super , ze go poruszyliscie . U mnie w miescie niestety nie ma takiego specjalisty , a mierzylam sie niestety z tym problemem . Na szczescie mi pomogly porady glownie z internetu i po jakims czasie bylo juz lepiej .
Nie korzystałam ale np nie miałam ochoty wgl na sex przez kilka miesięcy. Podszszczypywanie , zaczepki działy wręcz w drugą stronę że dostawał lepa ode mnie
Ja na pewno chce skorzystać po porodzie z wizyty u fizjoterapeuty uroginekologicznego , żeby sprawdzić czy wszystko w porządku. Na szkole rodzenia mieliśmy zajęcia właśnie z takim specjalistą , uczyliśmy się masażu krocza i od początku położna zalecała skorzystać z takiej wizyty w trakcie ciąży i zarówno po porodzie.
super ze jest faki artykuł bo czesto kobiety o tym nawet nie wiedzą osobiście nie mialam problemu zbytnio. po prostu trzeba było dac sobie czas i regeneracje ciala aczkolwiek fizjo uroginekologiczna bardzo polecam nie tylko w tym temacie ale chociażby z nietrzymaniem miczu czy wsparciem brzucha do regeneracji po porodzie
ja poprzednio jak i teraz bylam i chodzę do fizjoterapeutki uroginekologicznej ale z tematem blizny po cc wewnątrz i wzmocnienia jej okolic
Ja nie korzystałam i szczerze żałuję, muszę się wybrać teraz bo jednak czuję duży dyskomfort głównie podczas okresu oraz czuję że mam słabe mięśnie dna miednicy
Ciekawy artykuł, dobrze wiedzieć takie rzeczy. Ja szczerze mówiąc nie wiedziałam o tym efekcie przy KP. Człowiek wiecznie się uczy☺️
Na szczęście nie miała takiego problemu i z tego się cieszę. Ja rodziłam przez CC i zaraz po porodzie zaczęłam chodzić do fizjoterapeuty urologicznego i ćwiczyłam oraz robiłam mobilizację blizny.
Bardzo ciekawy artykuł. Ja korzystałam z fizjoterapeuty uroginekologicznego przed i po porodzie. Polecam każdemu taką wizytę aby specjalista ocenił nie tylko mięśnie dna miednicy, ale i rozejście mięśni brzucha i sprawdził bliznę po cc
Ja nie korzystałam, bo na szczęście nie miałam takiej potrzeby i u mnie wszystko było w porządku. Jednak uważam, że jeśli ktoś odczuwa jakikolwiek dyskomfort lub ma problemy po porodzie, to na pewno warto skorzystać z takiej konsultacji u specjalisty!
Byłam u urofizjoterapeutki zaraz po pierwszej wizycie u ginekologa. Zależało mi na tym po cięciu żeby zadbać o bliznę bo wiem że jej stan ma duży wpływ na całe ciało. Z artykułu się dowiedziałam, że karmienie piersią wpływa na nawilżenie, domyślałam się że to przez brak cyklu. Natomiast największą bolączką podczas wczesnego macierzyństwa jest bardzo niskie libido…
Hej. Nie korzystałam z takiej pomocy, ale w sumie to przydałoby się bo jestem 4 miesiące po porodzie i jednak odczuwam dyskomfort przy stosunku mimo że nie rodziłam naturalnie a miałam cc
Nie byłam bo w zasadzie nie miałam takiej potrzeby. Bardzo waży artykuł bo mało się o tym mówi. Co do współżycia to nie miałam na to w ogóle ochoty. Zmęczenie brało górę
Rodziłam naturalnie - niestety u mnie dyskomfort wywołuje już samo dłuższe chodzenie, spacery a gdzie mowa o współżyciu
Muszę skorzystać z pomocy specjalisty. Aktualnie czekam na wizytę.
Bardzo przydatny artykuł
Ja osobiście nie korzystałam z wizyty, ale słyszałam od koleżanek, które chodziły do fizjoterapeuty uroginekologicznego już przed ciążą, żeby się przygotować i potem kontynuowały wizyty po ciąży i były bardzo zadowolone
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.