Zazwyczaj koło 6 grudnia :)
Zastanawiam sie czy nie kupić choinki juz na początku grudnia. Ponieważ tydzień przed świetami wyjeżdżamy i chciałabym aby dzieciaczki miały radość z oglądania światełek I dekoracji. Co o tym sądzicie? Jakie sa wasze zwyczaje?
My zazwyczaj tydzień prxed wigilia. W tamtym roku na 15 grudnia mieliśmy
Zawsze żywa , tak więc staramy się aby jeszcze miała swój zapach na święta
U nas tak dwa tygodnie przed świętami
Gosiałek to super pomysł. Przy ubieraniu choinki też można super spedzic czas.
U mnie w rodzinnym domu zawsze ubiera się 24 grudnia rano a rozbiera po 6 styczycznia. Razem z córką będę potrzymywac ta tradycje.
My ubieramy jak mamy czas hahaha czasem 15 a czasem 22 grudzień różnie to bywa. Mamy zawsze żywą bo kuzynka ma szkółkę u co roku jedziemy do niej i ścinamy jaką chcemy
U mnie też tydzień przed świętami lub w wigilie była. Tylko w tym roku wyjeżdżamy u chcę aby chociaż trochę tej magii było. Btw u Barona I Sandry juz choinka jest :p
U nas w sumie nie ma określonej pory, kiedyś jak córka była mniejsza to kilka dni przed wigilią ubieraliśmy. A teraz im jest starsza to ubieramy początkiem grudnia żeby mogła się nacieszyć tym klimatem.
U nas przeważnie ubieramy choinkę parę dni przed ale w tamtym roku ubraliśmy ja wczesniej żeby mieć ją dłużej i mieliśmy już tydzień przed świętami;) wydaje mi się że przed świętami ten klimat jest bardziej świąteczny;) niż już po świętach;)
Potwierdzam Ewa , u nas ubieranie choinki należy do męża, ale czkmekany na ten dzień z wielkim utęsknieniem
My ubieramy choinke przed wigilia bo kupujemy zywa choinke i chcemy żeby wystala do kolędy .
W zeszłym roku nasza się cała osypala z początkiem stycznia. Taki urok
Ewa też mam tekie wrażenie że przed świętami jest inaczej po świętach tą choinka tak stoi bo stoi
Ja jestem zdecydowaną zwolenniczką sztucznej choinki – dla mnie to po prostu wygoda, bo nie muszę się martwić, że drzewko opadnie czy uschnie, a świąteczny nastrój i tak jest obecny. 😊 Dodatkowo, sztuczna choinka jest bardziej praktyczna, jeśli chodzi o przechowywanie i dekorowanie, szczególnie kiedy mamy małe dzieci, które lubią dotykać wszystkiego dookoła!
Nie wyjeżdżamy na Święta, więc choinkę stawiamy już w połowie grudnia, żeby cieszyć się nią przez cały miesiąc. Dzieciaki uwielbiają patrzeć na świecące światełka i dekoracje, więc im dłużej mamy choinkę, tym lepiej. Dla nas to czas, by na spokojnie poczuć magię Świąt, nie spieszyć się z niczym i w pełni nacieszyć się świąteczną atmosferą w domu. 🎄✨
Myślę, że jeśli Wy wyjeżdżacie, to warto mieć choinkę wcześniej – dzieci będą miały czas na radość z dekoracji, a cała rodzina będzie mogła poczuć ten wyjątkowy klimat przed wyjazdem.
U nas z choinką bywało różnie, raz ubieraliśmy przed 6 grudnia, aby Mikołaj miał gdzie zostawić drobne upominki na Mikołaja, a innym razem ubraliśmy tydzień przed świętami. Grudzień to magiczny czas adwentu i śmiało możecie ubrać choinkę już teraz, aby dzieci się cieszyły dekoracjami i światełkami :)
Ostatnio pisałam , że czekamy z choinką do kolędy ;) pierwszy raz mieliśmy kolędę przed świętami i bez choinki heh.. jakos brakowało mi świątecznych ozdób i choinki .. moze W ten weekend uda się kupić choinkę i ją ubrać ;)
Był ubrana na poczatku grudnia żeby jak najdłużej się nią cieszyc
Ubraliśmy tydzień przed świętami, bo baliśmy się , że cięta nie wytrzyma, ale stoi do dnia dzisiejszego, chociaż już coraz bardziej lecą jej igiełki, zwłaszcza jak Michalina podejdzie i trzęsie gałązkami:D
u nas byłą ubrana w niedzielę przed świętami