Ciągle odrywanie się od piersi

Dziewczyny, przeszłam już kilka kryzysów karmienia i chciałam Was zapytać o radę. Czy Wasze maluchy odrywają się co chwilę od piersi? U nas tak jest ale nie na każdym karmieniu. W nocy, rano pije ładnie, w dzień tak się szarpie i płacze, nie naje się, więc muszę podać butelkę. Na początku było to modyfikowane ale zaczęłam odciągać swoje jakby w zamian za modyfikowane i następnego dnia miałam już butelkę ze swoim mlekiem. Pije chętnie, nasyci go na długo więc to niekoniecznie kwestia mleka z piersi czy modyfikowanego. Na noc też muszę podać butle, bo jest tak głodny i zmęczony, że nie jest w stanie pić. Zasypia, po kilkunastu minutach budzi się z histerią. Czy Wam też się tak zdarza? 

u nas też były takie dni gdzie córka nie chciała ale to jak były upały 

U mnie jest tak, jak męczy ją brzuszek albo potrzebuje odbić. Próbuj masować brzuszek

Może  to skok rozwojowy?

U nas to były tak. Pierwsze 3 miesiące życia - kolki, potem 6 miesiąc brzuszek zaparcia a 9 miesiąc zęby 

Moja córka też tak się odrywala jak miała problemy z brzuszkiem, teraz ma 6 miesiecy i odrywa się tylko w formie zabawy lub jak coś usłyszy i ją to zaciekawi :)

Annnnna perspektywa rozwojowa ;) lekko nastraszyłas, to znaczy że co trzy miesiące było "wielkie coś " ;)

hahhaa dokładnie 

U mojego syna była podobna sytuacja, przyczyną w sumie nieznana. Po prostu trwało to jakiś czas i samo przeszło. 

Czas i cierpliwośc. Unormuje się wszystko. 

Czasem czas może pomóc ale z kad wiadomo czy to chwilowy problem czy naprawdę jest coś nie tak. 

Prawda to, obserwowanie i działanie instynktowne 

A ile ma Twój maluszek?  

Może trzeba częściej stawiać go do pionu , aby odbił i karmić dalej ? 

Karmiąc piersią również należy użyć żeby sobie odbiło.

8 miesięcy. Trochę czasem działa odbijanie, a czasem zuoelnue nie ale próbuje, dziękuję :)

Mama słoneczko też czasem tak mam. Jak córeczka jest głodna to jak już zje z jednej piersi u mnie to jeszcze daje ja pionowo do odbicia i za chwil ę daje jej druga pierś i ładnie jeszcze ssie ;) także wydaje mi się że musi się odbić w tedy dziecko wogole czuje się dobrze.   

Niektóre dzieciaczki potrzebują odbijania w ciągu karmienia. Mój mamy też miał tak na początku 

Moja córeczka ma 2,5mc i przeważnie zawsze biorę ja do odbicia bo jak jej nie dam bo np śpi to jak ja położę to za chwilę tak płacze to ja biorę na ręce pionowo i za chwilę jej się odbija i śpi dalej albo się już przebudzi;) 

Mój synek też potrzebował odbicia w czasie karmienia. Inaczej strasznie ulewał. Chociaż nawet i po odbiciu mu się zdarzało i to czasami długo po karmieniu.

Podobno odbijanie nie ma związku z ulewaniem bo to jeszcze nie wykształcony układ pokarmowy ale jednak odbicie jest dobre dla brzuszka bo nie zbierają się gazy 

Moja potrzebuje odbicia w trakcie karmienia , wierzga się i kręci niespokojnie. Jak ją podniosę, odbije i już rozmawia z uśmiechem i kolejny raz podaje pierś