Ciąża II trymestr

Cześć dziewczyny, 

mam kilka pytań odnośnie piersi. Czy wam też się zdarzyło,  że w drugim trymestrze ciąży mocno urosły piersi? Mimo ,że w pierwszym tr. nic nie urosły. Miałam przed ciążą duże C, teraz już E i ciągle rosną niestety. I drugie pytanie jakie macie doświadczenie, jak przygotować się na trzeci trymestr.

U mnie na odwrót, w I trymestrze się powiększyły, w II miałam wrażenie, że nic się nie zmieniało i teraz w III znowu rosną.

Mi w I nie urosły wcale, w II miałam już duże i mleko.. i tak rosły aż do końca ciąży. A nawet przez pierwszy miesiąc karmienia. Urosły o około 2 rozmiary. W niektórych markach biustonoszy nawet 3. 

Mi w drugim trymestrze rozmiar powiększył się z B do C 

w trzecim trymestrze z C do D

po porodzie ciągle D 

Gdy przestałam karmić piersią rozmiar był A 

Niestety zrobiły się takie flaczki ;( po kilku miesiącach biust wrócił do rozmiaru B 

Mi w drugim trymestrze rozmiar powiększył się z B do C 

w trzecim trymestrze z C do D

po porodzie ciągle D 

Gdy przestałam karmić piersią rozmiar był A 

Niestety zrobiły się takie flaczki ;( po kilku miesiącach biust wrócił do rozmiaru B 

U mnie piersi zaczęły rosnąć bardzo szybko, bo już w I trymestrze.

Wcześniej miałam rozm. B, obecnie (początek III trymestru) jest to już D.

Jeśli chodzi o przygotowanie na III trymestr to polecam dużo odpoczynku, spacery i zdrową dietę. To ostatni czas żeby zadbać o siebie :)

Taaak w drugim trymestrze najbardziej się powiększyły :)

U mnie pod koniec pierwszego trymestru zaczęło się powiększać i sporo jeszcze urosły do końca rozwiązania. Polecam kupić odpowiedni biustonosz który będzie bardzo Wygodny.

Też tak miałam.

I jeszcze najgorsze było zmienianie rozmiaru biustonosza ;) kupowałam na chwilę i trzeba było zmienić rozmiar ;) 

U mnie najbardziej w drugim i trzecim  trymestrze urosły. W pierwszym bez zmian. 

Mi zaczęły rosnąć już w pierwszym trymestrze, w drugim są zdecydowanie większe.

W czasie ciąży noszę same bawełniane, sportowe biustonosze albo braletki dlatego nie zmieniam aż tak często rozmiaru chociaż są one większe. 

W pierwszej ciąży też tak miałam ale po kilku miesiącach od porodu piersi zmiejszyły sie do rozmiaru sprzed ciąży.

U mnie to samo było w drugim i trzecim zaczęły rosnąć 

U mnie w I trymetrze sporo urosły, w II troszkę ustało. Polecam zaopatrzyć się z staniki z miękkiego rozciągliwego materiału. Teraz zaczynam III trymestr i mam nadzieje ze dużo nie urosną. 

Ja nie spodziewałam się, ze az tak szybko będę  zmieniać  staniki na większe 

u mnie najbardziej rosły już pod koniec ciąży, a po porodzie to już nie wspomnę, jak nabierały pokarmu