Ciekawe książki

Drogie mamusię jakie polecacie książki do czytania rocznemu dziecku ?

Ja polecam “kicia kocia” nawet widziałam że jest w ofercie Lidla.

Na jednej z grup fejsbookowych bardzo mamy wychwalały książkę “Tima szuka przyjaciół”
Tak naprawdę wybór takich książeczek jest bardzo duży ,wszystko zależy od tego co dziecko lubi lub czym jest bardziej zainteresowane.
Ja na pewno troszkę tym bym się kierowała :slight_smile:

Kicia kocia również polecam, też widziałam że będzie w Lidlu bodajże w poniedziałek. My uwielbiamy cała serię Pucio. Pierwsza część Pucio uczy się mówić jest idealna dla rocznego dziecka.

O Tak, pucio też jest super. My z Hanią uwielbiamy też książeczki z serii “obrazki dla maluchów” co prawda one są bardziej do oglądania i opowiadania ale dla rocznego malucha są super. Plus też że są twardostronnicowe

Szczerze przyznam, że ja czytam dzieciom dosłownie wszystko.
Jednak dla roczniaka tak jak piszą dziewczyny :wink: kicia kocia i pucio są rewelacyjnymi ksiazkami.
Ja kupilam też dla syna twardostronnicowe ksiazki na allegro jedna okolo 2 zł. 8 stron z roznymi wierszykami lub bajeczkami (bardzo skrócone brzydkie kaczątko itp. klasyka)

Mój synek ma pół roku i również czytam jemu wszystko

Ja czytam mnóstwo książek dziecku i są przeróżne: Paweł i Gaweł, kopciuszek, czerwony kapturek, cezary helikopter śmiały. wszystko co znajdę to czytam i dziecko uwielbia oglądać książki!

A ja czytam lokomotywe rzepke piłkę
O Ta książeczke mi chodziło moja ukochana z dzieciństwa synkowi też czytam Imged.pl – Hosting zdjęć, Edycja zdjęć i obrazków – porady foto
I ta aktorka ma też inne fajne bajeczki dla dzieci mam książkę z kilkoma i czytam synkowi

Polecam wydawnictwo wilga , albo wydawnictwo buchman tam jest sporo ksiazeczek dla dzieci rocznych i starszych dzieci my tak stopniowo kupujemy . Polecam tez elementarz dobrych manker ktory tam kupicie bo tez fajnie dziecko sie uczy od małego ale i my sobie przylomnimy conieco hehe .

A fakt wilga ma fajne książeczki np powiedzmy pingwinek czy przyjaciel balwanek wiem że jest dużo więcej z tej serii książeczek i są super w biedronce za 5.99 można dostać w pepco też jakieś są z tej serii ale mniejszy wybór za 4.99

My lubimy serię Obrazki dla maluchów, tylko historię trzeba stworzyć samemu :slight_smile: ale już dla starszych to seria Mały chłopiec jest fajna. Z dłuższą treścią wybieramy Pinokia, Baśnie, wiersze Tuwima czy Brzechwy

Roczne dziecko może słuchać każdej bajki ważne żeby nie była ona za długa. U nas córa słucha Kici koci bo starszy brat uwielbia cała serie ale i wspomnianego Picia no i często czytam im wiersze.

Kasia tu się zgadzam, że rocznemu dziecku można wszystko czytać.
Maluszek chętnie słucha naszego głosu i wpaja sobie nawyk wspólnego czytania.
Ja czytam starszemu synkowi a córka podgryza nam książkę :wink: ale ważne, że słucha i jest z nami

U nas syn ma nadmiar energii i tylko krótko posiedzi i posłucha czytanki

Aniam ważne, że chociaż chwile posłucha. Dobre w takiej sytuacji będą krótkie wierszyki. My mamy wlasnie takie książeczki. 10 stron a na każdej doslownie po 2 zdania. Bardzo ładne obrazki i one tez przyciągną uwagę dziecka.
Syn chętnie ich słuchał i potrafi powtórzyć te wierszyki. Bardzo wpadają w ucho

Oo apropo sluchania polecam ksiazeczki ktore maja wbudowane dzwieki ktore dziecko tez chetniej przegląda :slight_smile:

anka też prawda te z dźwiękami mój synek bardzo lubił. Ja np. czytałam o kotku i on szukał kotka spośród innych zwierzątek i naciskał by zamialczal. Także to dobry pomysł

Zapraszam na konkurs, gdzie jest do wygrania książka Redirecting...

U nas ksiazeczki sa jakie popadna;) najbardziej o zwierzatkach o
a jak synek mial roczek to czytalam a razej ogladalismy z obrazkami a ja mowilam lub opowiadalam wymyslana opowiesc prze siebie;-) i zawsze bylo wesolo;-) uwielbiam basnie wiec czesto czytam synkowi 5letniemu;-)