Dziewczyny,
brakuje mi takiego miejsca w którym umieszczałybyśmy ciekawe miejsca dla dzieciaków w Polsce. Sama od pewnego czasu robię taką listę dla mojego synka i wiem że niektóre z was też jeżdżą z maluchami w różne miejsca (w tym miejscu wspomnę @AnetteSo) . Jesteśmy mamami z różnych części Polski więc można tu wrzucać miejsca które znacie z własnych doświadczeń czy regionów albo te które polecacie bo byłyście w waszymi pociechami. Ja zacznę od siebie w pierwszym komentarzu.
Ps. Przejrzałam posty i najświeższy związany nieco z tym tematem jest z 2024r ale jest tam mało komentarzy i większość już nieaktywnych mam. No i dotyczy wakacji.
Dinozatorland , czyli park dinozaurów w Zatorze. Byłam już z 2.5 latką i się nie bała
Park miniatur Inwałd. Te dwa parki są 20 min od siebie, a na dodatek koło parku miniatur jest Dinolandia, czyli kolejny park dinozaurów ale mniej popularny niż ten w Zatorze
Złoty stok (dolnośląskie) - kopania zlota + wypasiony park linowy z dużymi tyrolkami - jedna jest najdłuższa w europie
Kopalnie złota można zwiedzić również z pieskami i jedną z atrakcji jest przejażdżka wagonikami w kopalni.
A park linowy jest super ale to już dla trochę starszych dzieci, bo jest od 7 lat. Obie atrakcje zaliczyliśmy jednego dnia bo są obok siebie
Minieuroland Klodzko Dla ciut starszych dzieci. Aczkolwiek Nasz niespelna dwulatek byl zachwycony w poprzednie wakacje.
Trafiliśmy przyapadkiem jadac z Polanicy Zdrój
A ja polecam inną część Polski. Centrum bajki koziołka matołka w Pacanowie woj świętokrzyskie. Są atrakcyje ale dużych i małych dzieci do tego park rozrywki i miniatur Sabat Krajno też świętokrzyskie. Jest też strona DZIECIOCHATKI gdzie można sobie zobaczyć co gdzie jest. Wybieramy region który nas interesuje i pokazują się propozycje
https://ec1lodz.pl/centrum-nauki-i-techniki/
Może któraś z Was wybierze się do Łodzi ze swoimi pociechami, do Centrum Nauki i Techniki, gdzie w ofercie jest np. Ulica Żywiołów - taka przestrzeń na eksperymenty dla mniejszych czy Planetarium dla starszych dzieciaków, bądź różne wystawy techniczne
Ja osobiście jesczcze nie byłam, ale na pewno będę miała to na swojej liście na przyszłość, bo to tak gdzieś od 3 roku życia pewnie będzie już ciekawe dla dzieciaków
I jeszcze ale pewnie dla starszych większą atrakcja można zrobic sobie spacer w Koronie drzew ta atrakcja jest ok 15km od granicy Polski po stronie Słowacji. Ja też się do tego przymierzam
Super inicjatywa Bardzo mi się podoba taki pomysł, bo faktycznie każda z nas jest z innego regionu Polski i często mamy zupełnie różne, sprawdzone miejsca „u siebie”, które gdzie indziej w ogóle nie są znane 🩷
Taka wspólna lista byłaby mega pomocna przy planowaniu wyjazdów z maluchami – i krótkich wypadów, i dłuższych tras. Fajnie też, że opieramy się na własnych doświadczeniach, a nie tylko ogólnych poleceniach z internetu
Cieszę się że Ci się spodobała moja inicjatywa. Też właśnie o tym pomyślałam że raz że doświadczenie mam dwa że czasem nawet w necie się nie znajdzie tego co mamy zaproponować mogą
Ja pilecam Majaland !
Chce po roczku sie z mala wybrac . Duzo atrakcji dla maltch i troche starszych , a ze mam blisko to podjade na wybadanie terenu po roczku i w pozniejszych latach tez .
Wiem , ze w lato sa tez atrakcje na dworze , a w chlodne miesiace tulko wewnatrz
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.