Czym jest ciemieniucha i jak sobie z nią radzić? Czy łuski z głowy malca można zdrapać? Sprawdź, co robić, gdy domowe sposoby na ciemieniuchę nie działają.
Ja stosowałam krem Oillan na ciemieniuchę, rewelacyjny. Po dwóch zastosowaniach ciemieniuchę miałyśmy z głowy
No to zazdroszczę, bo u nas niestety kremy się nie sprawdziły, a gdy zaczęło być jej coraz więcej to myślałam że się jej nie pozbędę…
U nas było malutko i oliwka załatwiła sprawę:)
ja zawsze uzywałam tylko oliwke a potem szczoteczką delikatnie wyczesywałam złuszczony naskórek zawsze pomagało i po kilku zabiegach kłopot znikną
przed kąpielą jak zobaczyłam ciemieniuchę na glowie smarowałam oliwką zakładałam czapeczke i tak po godzinie myłam włoski i czesanie, u nas pomogło
u nas byla troszke, po kapieli byla oliwka capeczka i szczoteczka i teraz juz nie ma
my mielismy jakąś masc od lekarza na ciemieniuche,zeby dłużej natłuszczona skóra była niz po oliwce
JS nie stosowałam żadnych maści na ciemieniuchę.
Nam oliwka nie pomagała
Nam na szczęście ciemieniucha az tak bardzo nie była dokuczająca.
U nas tylko oliwka pomogła.
wydaje mi się, że u nas się zaczyna (6 tygodni)skóra na czole dziwnie się łuszczy
każdemu dziecku może się przytrafić, trzeba wiedzieć co wtedy robic
im bardziej natłuszczającykrem lub maść tym bardziej sprzyja i przyczynia sie do “gojenia” ja miałam coś ala alantan z natłuszczającego.
Ciemieniucha jest wstretna !!!
na ciemieniuchę oliwka i wyczesywanie u nas pomagało i zawsze szybko się z nią uporałam
My ciemieniuchy nie mieliśmy ale teraz mamy fajny oliwkowy szmpon na ciemieniuchę
ja od chwili narodzin stosowałam szampon w piance na ciemieniuche i mały nie miał jej
ja używam szamponu 2w1 i jak na razie nie mamy problemu z ciemieniuchą