Jakie picie, herbatki czy może tylko wodę podajecie swoim dzieciom? Szukam czegoś co oprocz wody będzie również dobre dla dziecka.
Jest fajny przepis na sok ala Kubuś z termomix ;)
MammaNK a masz taki przepis ? Ja nie mam termomixa. soki wyciskałam ale trzymały się max kilka godzin bo na drugi dzien były już skwaśniałe.
Podpinam się :) A np kakao od jakiego wieku? I jakim mlekiem? Kakao mam na myśli to prawdziwe z młynem:)
Wode głównie , syn czasem sobie zażyczy kakao :)
Do roczku starałam się wodę chociaż czasami też podawałam herbatkę albo sok zazwyczaj rozcieńczony z wodą.
Teraz mamy 20 miesięcy i mały poza wodą pije rumianek taki parzony albo herbatki bez cukru. Poniżej wstawiam zdjęcie. Ja ich używam
A próbowałaś może herbatki rooibos?
w ciąży dużo jej piłam i podobno dzieci też ją mogą pić
rooibos jest ok herbatji owocowe. U nas soki ale sama robię na bieżąco z malin, wiśni (mam mrożone)
Kubuś z thermomix? Ciekawe;)
Kupuje soczek hipp. On już jest rozcieńczony woda źródlana.
u nas najlepsza i najzdrosza woda
U nas też woda dominuje. Rzadko córka chce cokolwiek innego.
Oprócz wody podaje mojej soczki (sprawdzam skład apką przed kupieniem), albo domowe kompoty.
Herbatek nigdy nie podawałam
Rooibos można dzieciom podawać jednak ona ma taki specyficzny smak u nas małemu nie podeszła ale za to mnie już tak
u nas też głównie woda, albo własnie domowy kompot, ale musi mieć na niego dzień;/
oo tak kompoty tez moje dzieciaki uwielbiają
Domowe kompoty są najlepsze i w sumie szybkie do zrobienia. Moje dzieci lubiły jak kroiłam jabłka i np. gruszki , zalewałam je wodą i gotowałam przez jakiś czas. Do momentu aż owoce zmiękły i puściły cały sok. Smacznie i zdrowo
Najlepiej podawać samą wodę, ale żeby była jakaś różnorodność to też kompoty domowe są fajne dla dzieci.
Ja w okresie letnim dodawałam owoce do wody. Np wrzuciłam jedną malinkę albo truskawkę czasem nawet winogrono niby smaku wody taka ilość nie zmieniła ale w kubeczku coś już było więc dziecko chętniej piło. W zimie wrzucam kawałek cytryny albo pomarańcza. Trzeba tylko pamiętać żeby taką wodę z owocami częściej wymieniać