Co kupić na 18 urodziny

Nie wiem jak wy ale ja uczę dzieci że mają się cieszyć nawet z lizaka który im ktoś przyniósł bo mógł tego nie robić. Mnie to się wydaję że już te wszystkie urodziny, imieniny, śluby, komunię itp to nastawione są tylko na zarobek jak to kiedyś ktoś w internetach napisał tylko ,dej dej dej, a wdzięczności zero i w zasadzie się to sprawdza

1 polubienie

“Skladkowe” prezenty zawsze sa dobra opcja , pod warunkiem , ze jest jakis konkretny pomysl a nie na zasadzie zrzucmy sie , a na co to pomyslimy pozniej :sweat_smile: na kolezanki babyshower dziewczyny zaproponowaly zrzutne na wozek , ale , ze wozek byl mega drogi to kazdy dawal ile mogl a reszte dokladali dziadkowie z obu stron .
@Karcia a kiedy ta 18 ? Nie pamietam czy pisalas , i czy zdecydowalyscie sie juz na cos ?
A co do nastawienia na zarobek to w sumie wiem o czym mówisz, ale mnie to dziwi bo zazwyczaj ciezko zeby sie “zwrocilo” chyba , ze ktos na stol stawia tylko paliszki i bez alkoholu, tortu itp :sweat_smile: mi sie wesele nie zwrocilo na przykład, ale zupelnie o tym nie myslalam , a pienoadze malej z chrzcin wplacilam jej na konto oprocentowane (ale tez by sie nie zwrocilo :sweat_smile:)
I fakt naokolo tylko daj i daj , kazdemu daj a kazdy i tak wiecznie nie zadowolony , bo albo za malo albo nie do konca to co chcial . Ja tez chce mala uczyć, ze jesli cos dostanie to powinno byc jej milo , bo ktos nie musial tego robic

W kwietniu, złoży się z inną dziewczyną i chcą jej kupić lot balonem bo podobno zawsze chciala. W zasadzie to właśnie zależy kto ile da o tak jak np 18 mojej córki napewosoe zwróci bo dziadki dadzą dużo bo to jedyna wnuczka i moj brat się też pewnie rzuci bo nie ma swoich dzieci i raczej nigdy ich nie będzie miał więc całą taką miłość przelewa na moje dzieci ale to się zwróci dla niej będzie mieć naprawko i coś może na samochód dostanie tyle że ja większość rzeczy będę robić sama więc roboty też mnie to będzie kosztować. Wesela, kominie, chrzciny zazwyczaj właśnie się nie zwracają ale nie powinno się tego robić dla kasy. A ludziom wiecznie mało. Ja też dzieci ucze że nie ważne kto ile albo co da ważne że przyjdzie bo mógł by wymyślić tysiac sciem żeby nie przyjść wcale

1 polubienie

Oo no i super pomysl . Czyli sie udalo cos wymyslic .
Dokladnie tak jak mowisz , te wszytskie imprezy wyprawia sie z mysla o radosci dzieci a nie z mysla o zysku i takie podejscie powinno byc normalnoscia

1 polubienie

To prawda, dlatego jak ktoś ma robić imprezę żeby się zwróciło to niech wcale nie robi, takie moje zdanie . Nikt nikogo nie zmusza do wesel na 100 osób , wypasionych 18stek , komunii czy chrzcin a ludzie robią takie i oczekują później bóg wie czego od gości . Nie wszyscy oczywiście ale często tak jest …

Super , jak chciała taki lot to fajny prezent :gift:

1 polubienie

Ooo tak zapraszanie na siłę bo tak trzeba. Masakra nie nawidze tego

U nas bony i różnego rodzaju vouchery zawsze się sprawdzają :slight_smile:

Lot balonem na 18 ale ekstra prezent :grinning:
Szkoda że za moich czasów nikt nie wpadł na taki pomysł :grinning:
I zgadzam się z Wami dziewczyny, że jeżeli ktoś nastawia się na zrobienie imprezy i to że się zwróci w kopertach to naprawdę bardzo się myli. Więc już lepiej żeby sobie tą imprezę odpuścić, bo można się zdziwić. A potem narzekanie. W szczególności takie osiemnastki bo zazwyczaj jest tak że cała klasa zapraszam siebie nawzajem, a skąd ta młodzież ma nabrać tych pieniędzy…

Super :wink: lot balonem świetna sprawa na stronie wyjątkowy prezent też można wykupić kartę podarunkowa i obdarowany może sobie wybrać lot balonem albo przejazd Lamborghini xd ale jednak lot to lot :slight_smile:

1 polubienie

Wiem właśnie że można kupić ale wybrały lot to tak będzie tym bardziej że jest niedaleko nas więc w wakacje sobie wykorzysta.

Może nie klasa się zaprasza ale jednak to fakt że jest dużo młodych osób wiec to jasne że rodzice im dają kasę na prezent

O locie balonem też myślałam :wink: i miałam już wyklikać pisząc o locie w tunelu :wink:

1 polubienie

A właśnie słyszeliście, że ostatnio w Polsce taki balon spadł?

1 polubienie

Tak w zielonej gorze i zmarla jedna osoba mloda ;(

Nieeee 🫨🫨 a czemu? Za duże obciążenie czy jak ???

Ja jestem team bony podarunkowe, albo do drogerii, albo ogólnie do galerii. Kupi sobie co będzie chciała i każdy zadowolony :smiling_face: zdecydowanie lepsze to niż kupowanie prezentu na siłę i może okazać się totalnie nietrafiony. Ewentualnie podpytać solenizantkę co chciałaby dostać :smiling_face:

Słyszałam w tv że podobno zahaczył o elewację budynku a ta dziewczyna co zmarła była instruktorką i chyba jeszcze mistrzynią Polski w lotach balonem. Ale jak o tym słyszałam w tv to nie mieli żadnych konkretnych ustalen, nie było wiadomo dlaczego tak nisko lecieli

1 polubienie

Też to widziałam w tv. I właśnie się zastanawiałam jak to możliwe że ten balon tak nisko leciał nad budynkami :woman_shrugging:

1 polubienie

Tak słyszałam o tym. To chyba 30 letnia instruktorka była. Doświadczona

1 polubienie

Ja bym kupiła albo bon i tu najlepiej do jakiejś galerii, żeby miała większy wybór sklepów albo pieniążki w fajny sposob zapakowane. Ja pamiętam, że u nas wśród znajomych też jakoś dziwnie było pieniądze dawać w prezencie a teraz to już nikt się nie krępuje i albo koperta albo blik :rofl:

1 polubienie