Co myślicie o napojach typu oshee

Mam pytanie co myślicie o napojach izotonicznych typu OSHEE, szczególnie w taką pogodę?
Nie ćwiczę intensywnie, raczej normalne codzienne funkcjonowanie (spacer, ogarnianie domu itp.), ale przy tych temperaturach człowiek poci się non stop.
Czy według Was to dobre rozwiązanie, żeby uzupełnić elektrolity, czy raczej niepotrzebny cukier i marketing?

3 polubienia

Ja jakoś nie piję , nie mogę się przekonac

Ja piłam ,nie zaszkodziło i czułam sie lepiej ,ale nie często tez piłam .
Na codzień mam teraz wit C czy elektrolity pilam przy tych upałach :slight_smile:

Elektrolity są ważne, ale można je uzupełnić zdrowiej i taniej.

Hmm mnie wg nie przekonują takie energetyki. Wolę zrobić domowe elektrolity w razie w, a tak to tylko kawa

Oshee to nie energetyk tylko izotonik.
Napoje izotoniczne są bardzo dobre, jeśli chodzi o nawodnienie i uzupełnienie minerałów.

1 polubienie

A przepraszam nawet nie wiedziałam

Generalnie to woda z cukrem wzbogacona witaminami z dodatkiem konserwantów i barwników… na co dzień uważam że absolutnie nie!, ale od czasu do czasu raczej nie zaszkodzi, sama czasami sięgam po izotoniki szczególnie w podróży.

Najlepszy naturalny energetyk to woda z miodem i cytryną. Mod najlepiej zostawić na noc, rano dodać cytryny i pić. Nie pijam takich napojów bo jak dla mnie są średnio nawadniające po tym słodkim tylko bardziej chce mi się pić

ja nie pije , uważam ze to sam cukier i chemia ,

Ja proponuję ci domowy napój izotoniczny
1 litr przegotowanej lub filtrowanej wody (letnia, nie zimna)
• 2 łyżki miodu lub 1–2 łyżki cukru trzcinowego
• 1/3 łyżeczki soli (najlepiej himalajska lub morska – dla mikroelementów)
• sok z 1 średniej cytryny (lub limonki) – źródło potasu, witaminy C i smaku
• (opcjonalnie) 1/4 szklanki świeżo wyciśniętego soku pomarańczowego
• (opcjonalnie) szczypta sody oczyszczonej – ułatwia wchłanianie i poprawia pH
Domowo, zdrowo i taniej :slight_smile:

1 polubienie

Ja miałam elektrolity z apteki co kupiłam kiedyś synowi jak miał biegunkę to wykorzystaliśmy w czasie upałów , dodatkowo jestem fanką arbuza w nieograniczonych ilościach :wink:

1 polubienie

tak zdecydowanie właśnie lepiej wypić taki domowy napój

Ja właśnie dość często je piję i też się czasem zastanawiam, czy to na pewno takie zdrowe bo tyle tam witamin

Ja nie lubię tego typu wynalazków to sam cukier jest i nic zdrowego

Ja lubię sięgnąć po izotonik, zwłaszcza jak gdzieś jedziemy i sporo się ruszamy.

Też się nad tym zastanawiam

Moim zdaniem to niepotrzebny cukier i wolę wodę

A ja czasami sięgam po takie napoje izotoniczne, w szczegolnosci na zakupach, kiedy jest pod ręka, a ja zapominam wziąć do torebki wody. Ale staram się nie naużywać, chociaż ten różowy Oshee akurat bardzo mi smakuje.

I jest sporo możliwości do zrobienia :slight_smile: