Co zabrać ze sobą na pobyt w szpitalu w ciąży

Masz 29tc , więc piżamy, skarpetki, szlafrok, ręczniki, wodę, krzyżówki,  słuchawki do uszu, stopery, przekąski bez cukrów. Jak będziesz miała zostać już do końca ciąży to potem Ci partner dowiezie rzeczy dla maluszka:) 

Na długo Cię mają obserwować? 

Zastanawia mnie to czy masz ciągle podwyższone cisnienie czy tylko u lekarza ?

Tez sam lekarz będzie Cie w szpitalu obserwował?

Hej, jutro rano muszę się wstawić na oddział ginekologiczny do szpitala. Właśnie się pakuję, ale boję się że czegoś zapomnę. 
może podpowiecie  albo czegoś wam brakowało 

To właśnie dużo zależy od tego na jaki czas będziesz w szpitalu. Im bliżej porodu tym więcej potrzebnych rzeczy. 
Inna szpitalna wyprawka a inna szpitalno-porodowa. 
Ja zawsze zabieram 

klapki

piżamy 

dresy 

Większa ilość bielizny 

ręczniki 

przyrządy do higieny 

książki

Słuchawki do telefonu 

przekąski do jedzenia 

woda

Ja zawsze do szpitala brałam grube skarpety , na liście niżej nie widziałam ładowarki do telefonu 

i zabieralam ze soba jeszcze taka mała poduszkę rogalika do spania

Leginsy. Do częstego ktg lepiej  niż  leżeć  w majtach  ;) wodę, drobne pieniądze. Ładowarkę podpisać;)

Art. higieniczne, piżamka, legginsy, bielizna, szlafrok, ręcznik, klapki, ładowarkę do telefonu, jakieś przekąski, wodę no i kartę ciąży, jakieś wyniki ostatnich badań, dokumenty

Dziękuję za podpowiedz mam nadzieję że wszystko mam, przynajmniej narazie mi nic nie brakuje. 🙂 jedynie mam zachcianki na coś słodkiego Ale to jakoś          

Ja bym dodała przedłużacz, bo w szpitalu często jest problem, że kontakt jest gdzieś daleko, ale jeśli nie stanowi to problemu to może nie był potrzebny. I mi się przydała butelka z filtrem, bo mogłam sobie lać wodę bezpośrednio z kranu albo z dyspozytora na korytarzu jak chciałam na przykład cieplejszą. 

Mam nadzieję, że poobserwują cię kilka dni i szybko wypuszczą do domku.

Przekąski 

Przede wszystkim ładowarkę do telefonu 🙂 Piżamki z 3 pary, przybory higieniczne, jakieś przekąski, wodę do picia, ręcznik, klapki pod prysznic.

Jedynie to wlanie jakiegoś jedzenia między czasie mi brakowało ale to to można dokupić ale i mąż mi przywiózł więc bez najmniejszego problemu. Z tą butelką też super pomysł bo jednak tej wody trochę idzie, a nie ma co w torbach dźwigać 

Tak, u nas butelka z filtrem czy po prostu bidon do uzupełnienia był nawet na liście szpitalnej. W ciąży trzeba dużo pić a po co dźwigać ciężkie zgrzewki wody.

Artykuły higieniczne dla mamy i dzidziusia, koszule do karmienia itp. Najlepieje zajrzeć na liste ze szpitala większość takie posiada 

Wiki tak ale mi chodziło bardziej o rzeczy na pobyt w szpitalu ( ale nie poród ) ale dzięki:)

W sumie będą to podobne rzeczy, tylko sporo mniej, bo wiadomo, że wszystko dla dziecka czy jakieś laktatory itd. odpadają. Po prostu to co przy normalnym pobycie w szpitalu.

dokładnie tak wszystko porodowe zostaje w domu i dla dziecka 

Też myślę, że nie ma co się tak bardzo martwić pakowaniem, bo jeżeli szpital nie jest jakoś bardzo oddalony, to zawsze ktoś może nam dowieźć potrzebne rzeczy, jeśli czegoś zapomnimy.

Spakuj: dokumenty, wyniki badań, pidżamę, klapki, ręcznik, przybory toaletowe, wodę, przekąski, ładowarkę, książkę lub słuchawki

O masz rację słuchawki to dobry pomysł jak chce się coś pooglądać a nie chce się innej mamie przeszkadzać