Co zrobić na imprezkę urodzinowa do żłobka ? Co wy robicie lub zanosicie?

Co zrobić na imprezkę urodzinowa do żłobka ? Co wy robicie lub zanosicie ? Czy za tort z cukierni  rodzice  mnie  powieszą?

Zapytaj może o zwyczaje w żłobku. Co zazwyczaj się sprawdza. To byłoby najrozsądniejsze

A jakbyś zrobiła babeczki marchewkowe albo torcik z bezbarwnej galaretki wrzucając tam owoce   ?  Są do tego silikonowe formy.

U nas nie można ciast itp . A jak już to trzeba mieć parzgon . Przynosiłam owoce , musy , biszkopty , wafelki itp :)

O świetna myśl z tymi biszkoptami , wafelkami. Coś co mogą

Wszystkie dzieci  zjesc bez obaw o jakiekolwiek alergeny 

Albo zrób tort z arbuza. Popatrz na necie jest dużo inspiracji bądź zapytaj w żłobku co najlepiej się sprawdzi 

Ooo to tez super pomysl

Może jakies deserki i wypiętrzyć na wzór tortu? Galaretki z herbatnikami, kisiel z owocem..

A może tort z musów i herbatników 

Warto zapytać na co żłobek pozwala. Wiele placówek odeszło od wszelkich tortów i ciast. Koleżanka mówiła ostatnio, że robiła tort z musów :) 

U nas w żłobku zawsze być tort z musów ;)

U nas owoce z wyliczeniem borówek i winogrona. Wszelkie chrupki bez soli, ciastka bez cukru były akceptowane 

Zawsze na zebraniu organizacyjnym jest informacja żadnych słodyczy, tortów itp. z tego co widzę po zdjęciach to panie robią taki owocowy torcik i świeczkę wbijają w jabłko 

Gosiałek na pewno nikt nie powiesi ale myślę że się możesz narazić niektórym mamą na wieczne potępienie :D

Mysle ze najlepsza opcją jest zapytanie Pań w żłobku jakie są tam zwyczaje. 

U nas są owoce i babeczki. Bez prezenntów dla Dzieci  z grupy

u nas jest ciasto, bez prezentów dla dzieciaków;)

u nas przynosimy cukierki/lizaki itp 

U nas misie lubisie lub lizaki

Ja pytałam zawsze Pań co przynieść. W większości były to jakieś chrupki kukurydziane,biszkopty , musy bądź herbatniki :smiling_face:

Jak jest możliwość to właśnie najlepiej zapytać co kto ma przynieść. Dzięki temu będą różne potrawy, produkty , warzywa , owoce itd :wink:

Ja w przedszkolu pytalam co zazwyczaj dzieciaki przynoszą, aczkolwiek czasem inni rodzice takie rzeczy wymyslali że glowa mala :sweat_smile: tesknie za czasami kiedy sie przynosilo do szkoly cukierki i nikt nie patrzyl na Ciebie krzywo ze to za mało bo kazdy tak robil