Co to może być córka ma już dwa dni na całym ciele krostki. Płyn do prania cały czas ten sam używamy dla dzieci z Lovela. Może któraś z mam sie z takim czymś spotkała?
Co to może być córka ma już dwa dni na całym ciele krostki. Płyn do prania cały czas ten sam używamy dla dzieci z Lovela. Może któraś z mam sie z takim czymś spotkała?
Pierwsze co przyszło mi do głowy to może się troszkę przypocila teraz ostatnio te dni już takie ciepłe ze czasem nie wiadomo jak dziecko ubrać. Chwila moment i o potówki nie trudno ale ze zdjęcia ciężko stwierdzić słabo widać te chrostki
Dokładnie ciężko określić może bardziej fotkę z bliska z najechaniem na zmianę?
Czy nie można zjadlać tego czego innego niz nie?
Jesli sie nasili wysypka skierowalabym sie do lekarza bo moze to byc alergiczne
Też w pierwszej chwili pomyślałam o potówkach ale chyba nie... Bardziej mi na 3 dniówkę wygląda ale jak mówisz że nie było gorączki to też nie bardzo . Może faktycznie alergiczne na coś.
Najlepiej podjedź do pediatry dla swojego spokoju
Mi się wydaje właśnie że może to być potówka ale pomyśl czy nie jadła nic nowego bo możliwe że coś ją uczulilo albo zwyczajnie dostała jakiejś alergii z powietrza teraz dużo rzeczy pyli skoro nie ma goraczki to raczej nie 3 dniówka, na ospę też mi to nie wygląda poczekaj może samo zejdzie jak masz jakieś emolienty to ja w nich umyj
Taka wysypka niestety może oznaczać wszystko i nic .
Ciężko nam stwierdzić , wizyta u pediatry wskazana gdy nie będzie poprawy .
Mój synek męczy się miesiąc z okropna wysypką , było przypuszczenie , że to alergiczna , skaza białkowa . Przepisane leki , maści , zmiana mleka i nic a dziecko wygląda strasznie . Czekam na wizytę u dermatologa prywatnie, mam nadzieję że pomoże �
Niestety słabej jakości zdjęcie, trudno dostrzec dokładnie. Obecnie panuje ospa, może to ona? W moim mieście wielki wysyp ospy.
Grabon Anna to u was to już naprawdę nieciekawie wygląda wydać ze maluch sie męczy pewnie bardzo go to swędzi
Ja bym się ku ospie nie sklaniala ospa ma to do tego że zawsze gdzieś na ciele w pierwszej kolejności pojawia się taka duża chrostka matka rodzicielka od której wszystko się zaczyna i właśnie na niej bardzo należy się skupić potem podczas leczenia i smarowania tu na zdjęciu mimo że jakoś jest słaba jakos w oczy nie rzuca się taka wyróżniającą się zmiana no chyba że jest gdzieś indziej w miejscu którego my nie widzimy np na plecach ale ja bym sie jednak ku ospie nie sklaniala natomiast nam na forum co do tej kwestii tez nie możesz ufać bo nie jesteśmy lekarzami możemy tylko napisać jakies tam swoje domysly i przypuszczenia tak jak koleżanki piszą moze to być wszystko ale też tak naprawdę nic takiego i po kilku dniach zniknie obserwuj czy maluszek sie drapie czy sprawia mu ta wysypka ból lub dyskomfort kontroluj czy nie wyskoczy gorączka a dla swojego spokoju w między czasie może umów się do pediatry
Oj nie wyglada to fajnie ;( czyli dwojka dzieci z dziwnymi objawami;(
Czesto jak atakuje alergia to jest wysypka wlasnie na calym ciele lacznie z buzia u naszej corki to wlasnie od buzi sie zaczynalo jak dostala silnej alergii na sok ;( a potem miala wysypke wszedzie ale to poprostu pojawialo sie szybko z dnia na dzien, jak pojechalismy na pogotowie to na wejsciu do szpitala dostala juz kroplowke, ale my to juz wiedzielismy ze to alergia bo corka miala do niej sklonnosci.
Jak na ospe to sa to krostki bardziej ropne z tego co pamietam ;)
Jak na alergie wziewna to bym bardziej obstawiala kichanie lzawienie kaszel a na wysypke to raczej pokarmowka ale to juz lekarz stwierdza ;)
Wczoraj dałam wapno i już troszkę lepiej to pewnie alergia tylko nwm na co
Skoro po wapnie nastąpiła poprawa to na pewno będzie to jakaś reakcja alergiczna ale może w razie czego porób sobie zdjęcia takie dokładniejsze żeby było widać dla świętego spokoju umów się do lekarza albo po prostu obserwuj czy takie coś ponownie się pojawi Jeśli tak no to już wtedy na pewno wybierz się na wizytę
U nas bardzo podobne drobne krostki pojawiły się po smarowaniu oliwką, ogólnie wszystko co tłuste wywołuje u mojej córki podobne objawy więc to pewnie uczulenie. Jeśli niczym nie smarowalaś to pewnie jakaś alergia jedzeniowa, może truskawki?
U mnie pomaga fenistil w kropelkach 2 razy dziennie po kilka kropelek w zależności od wagi dziecka.
a nie gorączkowała? u mnie podobnie było po 3 dniówce
Pina734 - Ja zdaje sobie z tego sprawę , że na pewno Go to swędzi i nie jest mu przyjemnie , robie co moge aby mu ulżyć . Stale masci nawilżajace , syrop na alergie i dalsza diagnostyka.
Graboń o kurczę najważniejsze, że już coś działasz w tym kierunku, ale nie fajnie to wygląda...
Natalia skonsultowałabym się z lekarzem, możliwe ze to alergiczna skoro bo wapnie się poprawia.
Wiecie dziewczyny zmieniłam mu mleko i myślę , że to będzie to ! Czytałam , że wysypka przy skazie białkowej potrzebuje czasu aby zniknąć a u Tymka skóra się poprawia troszkę . Jutro idę znowu do lekarza aby skonsultować to z pediatra , tak bardzo chciałabym mu pomóc ...
Zaczęło się od tego , gdy odstawił cyca , próbowałam aby wrócić na cyca ale raczej nic z tego . Wtedy weszła tylko butelka i mniej więcej od tego momentu się zaczęło . Ale był wcześniej chory i pediatra łączył wysypkę z choroba , ale Tymek już zdrowy a wysypka jest nadal
To koniecznie daj znać co lekarz Wam powiedział i czy rzeczywiście to od tego mleka
przy takich skłonnościach warto prowadzić zeszyt z notatkami;) może głupie śmieszne;) ale tego nauczyła mnie alergolog ;) i teraz przy rozszerzaniu diety pisze;) co kiedy mała dostaje z nowosci;) wiem czego nie może jeść i to już jest sygnał dla alergolog jak bedziemy na wizycie.
Moze wydawac sie śmieszne ale alergia nie musi wyjsć tego samego dnia moze pojawić sie po 3 dniach a pytanie czy pamietasz co dawałaś jeść 3 dni temu ? a ważne sa też te malutkie ilosci które sa w składzie posiłku soku czy deserku.
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.