O kurcze, ja nigdy w ten sposób tego nie analizowałam, więc niestety nie pomogę :( może ktoś bardziej doświadczony powie coś mądrego
Cześć dziewczyny, za 2 dni mam dostać miesiączkę, od kilku dni mam obolałe piersi oraz od czasu do czasu kłują mnie jajniki, raz jeden, raz drugi. Zazwyczaj kilka dni przed miesiączkami bolał mnie już brzuch a tu nic. Dzisiaj zauważyłam na papierze, że mam zabarwiony śluz na różowo, myślicie, że może być to plamienie implatacyje ?
Może najlepiej zrobić test
Ja osobiście miałam takie objawy przed okresem, a pierwsze samopoczucie przy zajściu w ciąże to żadnych objawów i jakbym się nowo narodziła :D Polecam zrobić test, nie ma co się niepotrzebnie stresować i domyślać :)
Może być ale my tutaj nie damy ci jednoznacznej odpowiedzi najlepiej Poczekaj do dnia spodziewanej miesiączki i jeżeli nie nadejdzie to zrób test ciążowy taki z moczu albo Udaj się na test z krwi do laboratorium wtedy będziesz miała jasność jeżeli testów nic nie wyjdzie a miesiączka nadal nie pojawi się na dniach najlepiej Udaj się na wizytę do ginekologa jeżeli staracie się i wyczekujesz tego dzieciątka mocno trzymam kciuki
Faktycznie miałam takie objawy przed tym jak dowiedziałam się że jestem w ciąży 👏☺️ ale mimo wszystko musisz zrobić testy
Wszystko możliwe jest :)
Najlepiej zrobić test. Mnie czasem jajniki bolą przed miesiączką właśnie.
Z tymi objawami to czesto sa mylace;) zwlaszcza jak sie liczy na to aby zostac rodzicami;) wowczas chyba bardziej sie je wypatruje tych symptomow;)
Mozna zawsze wykonac test w dniu spodziewanej miesiaczki, choc sa tez osoby ktore wykonywały test wczesniej i tez pokazywal 2 kreseczki;)
Myślę, że żadna z Nas nie odpowie Ci tutaj "TAK" lub "NIE". Mogą to być objawy ciąży, a mogą też i zbliżającej się miesiączki. Jeśli masz cykle regularne zaczekaj do terminu miesiączki, jak nie nadjedzie zrób po prostu test ciążowy. Albo też udaj się do laboratorium i zrób z krwi BetaHCG,
tutaj właśnie test odpowie Ci najlepiej
No wlansie, my nie damy pewności. Albo test albo badanie bety da ci ją jedynie
Dokładnie 🤪
leć po test kochana :)
Cześć, ja przed każda miesiączka mam plamienie a później odpala się po 2/3 dniach miesiączka i nie wyrabiam. Jeśli czujesz niepokój zrób test dla świetego spokoju, lub zgłoś się do lekarza żeby dostać skierowanie na badania z krwi, które są pewniejsze od testu.
tak z badania krwi bardzi szybko będzie widać , z moczu nie koniecznie :)
U mnie pierwsze objawy ciąży to był silny ból jajnika. Do tego bardzo wrażliwe, nabrzmiałe piersi. Pojechałam na konsultację do ginekologa i jeszcze wtedy ciąży nie było widać na USG. Jak to powiedział, "może być ciąża ale dla pewności proszę starać się dalej". Okazało się, że nie było potrzeby. Na kolejnej wizycie już biło serduszko :)
Dlatego najlepiej poczekać na wynik testu lub bety;)
daj znac co i jak :)
I jak...już coś wiadomo?