Jak prawidłowo myć butelki i smoczki do butelek? Co należy robić z resztkami mleka modyfikowanego? Jaki płyn jest najlepszy do mycia akcesoriów do karmienia? Poznaj zasady czyszczenia smoczków i butelek. Sprawdź, w jaki sposób dbać o higienę akcesoriów do karmienia maluszka.
Podobno są jakieś specjalne płyny do mycia butelek. Czy ktoś miał już z nimi styczność?Jestem bardzo ciekawa Waszych opinii.
Nie używałam nigdy specjalnych płynów. Zakupiłam tylko specjalną szczotkę do mycia butelek. Starałam się tylko często wyparzać butelkę w gorącej wodzie i dokładnie ją wyszorować.
Ja używałam zwykłego płynu do mycia naczyń. Podstawą jest tylko dobra szczotka do mycia butelek.
też słyszałam o specjalnym plynie do mycia butelek, ale osobiście myje butelkę synka wodą i szczotką a później wyparzam.
Ja myję butelki i inne naczynia dziecięce ciepła wodą z odrobiną płynu do naczyń -zwykłego, nie żadnego specjalnego.
Potem naczynia dobrze płuczę, i suszę, a przed samym użyciem przelewam wrzącą wodą.
ja myje butelki płynem a raz dziennie sterylizuje je w mikrofali
ja myję butelki z płynem do naczyn,raz dziennie wyparzam,a raz w tygodniu wygotowywuję.
Ja z kolei i butelki i smoczki po prostu wygotowywałam we wrzątku w emaliowanym garnku.
ja kupilam sobie sterylizator narazie mnie nie zawiodl
moja znajoma za kazdym razem kiedy podaje malemu mleko wyparza i gotuje butelki.
kulcio jak ma dużo czasu i lubi to czemu nie
Ja raz na jakiś czas wygotowuje butelki i smoczki, a tak to tylko zalewam wrzątkiem
bo niby sie tak powinno robic… ze przed kazdym karmieniem gotowac i wyparzac butelki… ale wtedy nic bysmy caly dzien nie robilyb tylko gotowaly butelki zamiast obiadu
pielęgniarka w szpitalu po umyciu butelek wstawiala je do mikrofalowki, ponoc daje taki sam efekt
agatk-daje taki sam efekt,ale sa to butelki samo sterylizujace np z lovi, inne moze stopic
oki, dziekuje, sprobuje z taką butelka
ja zalewam tylko wrzatkiem ale robie to czesto
ja też wyparzam wrządkiem i na początku raz dziennie gotowałam ale teraz gotuje już rzadziej
u nas też tylko przelewanie wrzątkiem po każdym myciu