Dania i produkty, których powinna unikać ciężarna

Mi ginekolog powiedział, że powinnam unikać także, pasztetów, konserw, garmazeryjnych produktów oraz mięsa mielonego gotowego, żadnego tatara.

Będąc w ciąży dążymy do tego, aby nasza dieta była zdrowa i zbilansowana oraz aby dostarczała naszemu dziecku jak najwięcej witamin i minerałów niezbędnych do jego prawidłowego rozwoju. Trzeba jednak pamiętać, że istnieją produkty, których spożywanie w okresie oczekiwania na dziecko nie jest zalecane, bądź jest wręcz zakazane.

Słodzone napoje gazowane, dania typu fast food. Surowe mięso surowe jajka, sery pleśniowe 

Wiadomo surowe mięso odpada na pewno ryby nie wszystkie bo niektóre mają za dużo rtęci 

Mi najtrudniej było powstrzymać się nie jeść tataru bo go uwielbiam 

Z alkoholem akurat problu nie było.. 

Tatara tez lubie i nie powiem ze w ciąży nie raz miałam na niego ochotę ale siła wyższa 

Oj tak tatar też uwielbiam z cebulką 

Martyna ja tak samo ochotę miałam ale jak nie można to co poradzić 

Mi było smutni że sushi z łososiem wedzaonym nie bardzo można:( ale już niedługo ^^

U mnie też przy tatarze dużo ubolewałam ☺ no ale trudno nie można to nie można ☺

Superczas ja już mogę 

zazdroszczę ;p 

Dobrze ze ja nie lubie tatara  ale z kolei musiałam zrezygnować z łososia,serów pleśniowych 

Ja tatar lubię, ale za to sushi nie za bardzo 

Każdy z nas z czegoś musiał zrezygnować co lubiło się a w ciąży nie można 

Superczas no niedługo sobie pojesz :D albo juz możesz tylko my jeszcze nie wiemy hah 

Aneczka dokładnie tak jak mówisz ☺

A to już na nią czas ? 

Beata już Supersczas pisała że w szpitalu jest zecwidy się sącza